HomeReistipsKoffer Kopen Tips

Koffer Kopen Tips

Een koffer kopen, omdat je voor de eerste keer op vakantie gaat of gewoon aan een nieuwe toe bent. Je hebt keuze uit duizenden soorten, kleuren en maten. Vraag je voor het kiezen van een nieuwe koffer af waarvoor die het meest gebruikt zal worden. Een hardcase koffer is in de meeste gevallen aan te raden als je vaak per vliegtuig op vakantie gaat. Een stoffen koffer/tas is lichter en wordt veel gebruikt bij het reizen per auto of trein.

Hardcase koffers

Als je per vliegtuig op vakantie gaat moet je je koffer afgeven bij de incheck balie en vanaf daar zie je hem pas weer terug op de bagageband van het vliegveld op de plaats van bestemming. In de tussentijd gebeurd er veel met je koffer en wordt hij letterlijk van links naar rechts gegooid. Op dit soort momenten is het aan te raden om een hardcase koffer te hebben aangezien ze door de harde buitenkant tegen een stootje kunnen. Zo wordt de inhoud van je koffer beter beschermd tegen breuk.

Stoffen koffers

Stoffen koffers zijn veel lichter dan hardcase koffers, maar bieden niet dezelfde bescherming. Een stoffen koffer is aan te bevelen als jezelf altijd bij je bagage bent. Je weet dan altijd precies wat je wel en niet kunt doen met je bagage en wat je er allemaal boven op kunt leggen. Ideaal zijn stoffen koffers bij het reizen per auto of trein. Ze zijn licht van gewicht en minder duur in aanschaf.

Handbagage koffers

Een handbagage koffer. is altijd makkelijk om te hebben en kan gebruikt worden voor alle reistypes. Het is wel aan te raden om goed te kijken wat voor handbagage koffer je koopt, hierbij zijn vooral de afmetingen belangrijk. Bij het reizen per vliegtuig gelden namelijk nog een aantal voorwaarden qua afmetingen. Check daarom altijd bij de vliegmaatschappijen waar jij van plan bent om mee te reizen wat is toegestaan en wat niet. Soms scheelt het een centimeter, maar kan het je tientallen euro’s kosten. Een handbagage koffer is niet alleen handig bij het reizen per vliegtuig, maar kan ook makkelijk zijn bij bijvoorbeeld een weekendje weg door het compacte formaat.

Koffer met wieltjes

Een koffer kopen met wieltjes is bij alle type koffers mogelijk. Deze koffers zijn erg populair, omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn en zijn daar door makkelijk in omgang. Tegenwoordig kun je kiezen uit 2 of 4 wieltjes. De 4 wieltjes varianten zijn iets duurder, maar zeker aan te raden om te kopen. Doordat de koffer beschikt over 4 draaibare wieltjes kan hij in verschillende posities verplaatst worden en dit is bij krappe loopruimtes erg handig. Dit is niet alleen handig bij grote koffers, maar ook zeker bij de handbagage koffers.

- Advertisment -

Must Read

Parijs: Dit moet je gezien hebben

0
Parijs is een geweldige stad waar veel te doen is. Door heel de stad verspreid staan prachtige bouwwerken zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame,...
Kuala Lumpur Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur in één dag

taxi bali

Taxi op Bali? Let hier op!