New York, the city that never sleeps: een must voor je bucketlist. Hoewel deze stad al jaren op mijn lijst stond, zijn we nog niet zo lang geleden eindelijk geweest. Er waren altijd wel redenen om niet te gaan en een andere trip te plannen. Ik ben blij dat ik er geweest ben, want het is een geweldige stad. Ik zal zeker nog eens teruggaan, want om New York in een week te leren kennen, is absoluut onmogelijk. Wil jij ook graag naar deze stad, maar is er ook steeds iets dat je tegen houdt? Hier vind je zeven redenen waarom je moet gaan.

Eindelijk zie je alles in het echt

Al je hele leven zie je de straten van NY op tv in films en series voorbij komen. De bekende gebouwen, Central Park, de gele taxi’s. WOW. Kom je aan op JFK, dan rijd je de stad tegemoet vanaf de andere kant van de Hudson. Langzaam zie je Manhattan oprijzen, in de verte zelfs het Vrijheidsbeeld, hier heb je op gewacht, New York: je bent er. Een gevoel dat je niet snel zal vergeten.

Eten

Eten, het maakt niet uit waar je trek in hebt, je kan er echt alles krijgen. Ik houd van eten en vind het heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen. In New York kan dat. In elke straat zitten wel restaurantjes uit alle werelddelen. Uiteraard mag je bij een bezoek aan NY een hamburger niet overslaan. Houdt er rekening mee dat veel New Yorkers bijna altijd buiten de deur eten. Zo kunnen restaurants die een goede naam hebben erg druk zijn en moet je er soms meer dan een uur wachten voor een tafel. Wat leuk en betaalbaar is om te doen voor een snelle hap, is een eetgelegenheid waar alles in buffetvorm klaarstaat. Je schept een bakje vol en betaald per gewicht. Je kunt het eten dan meenemen naar je hotel of je eet het daar.

Chillen in Central Park

De dag doorbrengen in Central Park is een must. Neem een tas mee met eten, drinken en een kleedje en je bent er klaar voor. Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je er bent, want elk seizoen heeft wel zijn charme. Het park heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer en je vindt er vele wandel- en fietspaden langs verschillende vijvers en meertjes. Je kunt er fietsen huren, een ritje in de koets maken of gewoon lekker een stuk wandelen. Naast alle toeristen komen er ook veel inwoners in het park om hun hond uit te laten, de sporten of te relaxen als de zon schijnt. Leg je kleedje ergens neer en het genieten kan beginnen.

Het helemaal niet zo duur is als je denkt

Je kunt New York zo duur maken als je zelf wilt. Wil je alles doen en zien, neem je overal een taxi naar toe, eet je alleen maar in dure restaurants, tja dan maak je je trip best duur. Maar er zijn handige manieren om dit te omzeilen. Kijk vooraf wat je allemaal wilt zien en doen. Misschien kan je al dingen reserveren, waardoor je een vroegboek korting krijgt. Veel musea hebben bepaalde dagen dat je gratis naar binnen mag na een bepaalde tijd. Je kunt ook kiezen voor een New York Pass. Hiermee kan je met één pas meer dan 80 bekende attracties bezoeken en hoef je niet steeds ergens in de rij om kaartjes te betalen. Je weet van te voren dus al wat je kwijt bent. Het leukste is dat je waarschijnlijk naar dingen gaat, waar je anders helemaal niet heen zou gaan. Ook is het handig dat een ticket voor Big Bus Tours is inbegrepen bij een New York Pass. Dit scheelt je dan weer taxi ritjes. Qua hotels is de keuze enorm. In alle prijscategorieën vind je hotelkamers. Het is altijd verstandig om verschillende sites te bekijken en te vergelijken. Ik leg meestal een kamer vast als deze gratis te annuleren is. Kom je dan nog iets beters en/of goedkopers tegen, kan je hem altijd weer annuleren.

Shopping Walhalla

Shopaholics opgelet, een dagje shoppen in New York is geweldig. Voor elk budget is er alles te vinden. Er zijn grote warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdale’s en Saks fifth avenue, je vindt alle grote en kleine bekende merken op Fifth Avenue, kleine boetiekjes vind je in Soho en dan zijn er nog de outlet centra buiten Manhattan. Je kunt zoveel geld uitgeven als je zelf wilt, maar geef je liever niet te veel geld uit? Van etalages kijken wordt je in New York ook heel erg blij.

New Yorkers zijn vriendelijk

Vaak hoor je mensen zeggen dat de inwoners van New York niet aardig zijn. Maar volgens ons is dat absoluut niet waar. Natuurlijk valt te begrijpen dat je als inwoner van een grote stad de toeristen soms wel eens beu bent. Gedraag jij je niet als een standaard toerist en vraag je vriendelijk of ze je kunnen helpen, dan willen de inwoners van New York alles voor je doen. Ga dus niet in de vakantiemodus midden op straat lopen of blijf niet midden in het pad staan om een foto te maken. Want tja, daar zou je zelf ook niet blij van worden.

Vliegtickets zijn betaalbaar

Vliegtickets naar New York zijn hartstikke betaalbaar. Er zijn geregeld leuke aanbiedingen van verschillende vliegtuigmaatschappijen waarbij je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor je vliegticket. Ben je niet gebonden aan een bepaalde data? Gebruik dan een website die de goedkoopste prijzen al voor je heeft uitgezocht. De vliegreis naar New York is ook helemaal niet zo lang als je zou denken. In slechts acht uur kan je avontuur naar de city that never sleeps al beginnen.