HomeEuropaSpanjeMet de auto naar Ibiza

Met de auto naar Ibiza

- Advertentie -

Niet voor iedereen is vliegen vanzelfsprekend. Sommige mensen reizen dan ook liever met eigen vervoer naar hun vakantiebestemming. Alleen wordt reizen met de auto naar Ibiza iets lastiger, aangezien het een eiland is. Toch is het mogelijk om met een auto naar Ibiza te reizen. Na een rit van Nederland naar Barcelona kun je de veerboot nemen naar Ibiza. Ook is het mogelijk om vanuit Valencia, Platja de Gandia of Dénia naar Ibiza te reizen met de veerboot. Deze plaatsen liggen zuidelijker en zijn dus vanuit Nederland verder weg.

Met de auto naar Ibiza via Millau

Wanneer je vanuit Nederland met de auto naar Ibiza wilt heb je verschillende routes die je kunt nemen. Een veel gekozen route is via Millau in Frankrijk. Dit is niet alleen een van de mooiste routes, maar ook de kortste weg naar Barcelona. Als je vertrekt vanuit midden Nederland leg je ongeveer 1525 kilometer af. Zonder te stoppen ben je zo’n 15 uur onderweg. De route via Millau is bijzonder vanwege de Millau viaduct en de andere prachtige tussenstops die je kunt maken. De meeste routeplanners leiden je wel dwars door Parijs. Wanneer je dit liever niet wilt is het verstandig om dit aan te geven in je routeplanner.

Vertrekhavens en afstanden

Vanuit verschillende plaatsen vertrekken er ferries naar Ibiza. Het meest noordelijk ligt Barcelona en het meest zuidelijk ligt Denia. Denia ligt ongeveer op dezelfde hoogte als Ibiza. Dit betekent dat je vanaf Denia het minst lang met de veerboot hoeft te reizen om Ibiza te bereiken. Barcelona ligt het verste weg en heeft dus de minste reistijd met de auto, maar de langste tijd op de veerboot.

Reistijden per plaats:

PlaatsReistijd autoReistijd ferry
Barcelona15 uur8 uur
Valencia18 uur & 15 minuten6 uur
Denia19 uur & 20 minuten2 uur & 30 minuten

De reistijden per auto kunnen anders zijn dan aangegeven. Dit heeft te maken met de locatie vanuit waar je vetrekt, de tussenstops die je maakt en welke route je rijdt. De reistijd per ferry is afhankelijk van een aantal factoren, zoals route, type veerboot en weersomstandigheden.

Met de auto op de ferry

Eenmaal aangekomen in Barcelona of een andere havenplaats van Spanje moet je met de auto op de veerboot naar Ibiza. Het beste is om van te voren een plekje voor jezelf, eventuele medereizigers en de auto te reserveren. In de drukke periodes zitten de meeste veerboten vol. De prijzen per overtocht variëren. De voornaamste reden hiervan is de datum waarop je de overtocht wilt maken en natuurlijk de haven waar je wilt vertrekken naar Ibiza. Op de langere overtochten, zoals vanuit Barcelona, kun je ook een kajuit reserveren. Wanneer je uitgerust wilt aankomen op Ibiza is een kajuit zeker aan te bevelen.

Navigeren naar Ibiza

Met de auto naar Ibiza reizen kan via verschillende routes. De ene route duurt iets langer, maar heeft mooiere plekken om tussendoor te stoppen. En andere routes leiden je juist via de kortste weg naar het eiland. Welke route je ook kiest, allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Belangrijk is wel om voor vertrek na te denken hoe je wilt navigeren. Wanneer je auto navigatie heeft is het belangrijk om deze voor vertrek te voorzien van een update. Zo weet je zeker dat alle wegen goed zijn aangegeven. Ook wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een TomTom navigatie is updaten belangrijk. Gebruik je je smartphone als navigatie, dan is het handig om te kijken of je de routes kunt downloaden. Dit scheelt data tijdens het reizen. Met Google maps kun je complete landen downloaden en offline gebruiken.

Met de auto naar Ibiza tips

Wanneer je met de auto naar Ibiza reist is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. De autorit vanuit Nederland is lang en het regelen van de overtocht met de boot doe je het beste van te voren om ergernis te voorkomen. De onderstaande met de auto naar Ibiza tips kunnen je misschien helpen bij je reis.

 • Maak een planning: Zeker wanneer je onderweg een aantal keer wilt stoppen om verschillende bezienswaardigheden te bekijken is het verstandig om dit allemaal van te voren op papier te hebben. Het is een lange rit met de auto naar Spanje en verstandig om van te voren uit te zoeken hoe je de reis wilt gaan doen.
 • Auto voorbereiden: Ook met de kortste route naar Barcelona ben je al een dikke 15 uur (zonder tussenstops) onderweg. In totaal meer dan 1500 kilometer die je in de auto moet afleggen. Het is verstandig om van te voren langs de autogarage te gaan om te controleren of je auto klaar is voor de reis.
 • Tolwegen: Om in Spanje te kunnen komen moet je meerdere tolwegen passeren, zowel in Frankrijk als in Spanje. Voor een snelle en soepele betaling is het verstandig om kleingeld bij de hand te hebben. Ook kun je van te voren een tolbagde kopen. Zo passeer je nog sneller alle slagbomen. Een tolbadge kun je kopen bij de ANWB.
 • Overnachten en rusten: Een dikke 15 uur ben je kwijt om naar Barcelona te reizen. Wanneer je via een andere haven naar Ibiza wilt met de auto is het nog verder rijden. Neem daarom onderweg voldoende rust en wissel regelmatig van chauffeur. Als je alleen reist is het verstandig om tijdens de autorit ergens te overnachten.
 • Navigatie updaten: Via welke route je ook met de auto naar Ibiza wilt reizen je hebt waarschijnlijk navigatie hulp nodig. De wegen kunnen in der loop der jaren verandert zijn en dit is lastig navigeren wanneer je navigatie dit niet weet. Het updaten van je navigatiesysteem is dan ook erg belangrijk. Zo is alles up-to-date en kun je makkelijker met de auto naar Ibiza rijden.
 • Reserven van overtocht en overnachtingen: Zeker in het vakantieseizoen is het erg druk naar het zuiden van Europa. Ook naar Ibiza reizen in deze periode veel mensen. En niet alleen vanuit Nederland. Steeds meer mensen maken ook met de auto de overtocht naar Ibiza. Het reserveren van een plekje op de ferry is dan ook belangrijk. Ook het reserveren van overnachtingen doe je beter van te voren. Op Booking.com vind je veel accommodaties over de hele wereld. Door het reserveren van de meeste zaken kom je niet voor verrassingen te staan.

Voordelen met de auto naar Ibiza

Met de auto naar Ibiza rijden is niet de meest gekozen optie, maar gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Het reizen met eigen vervoer kent namelijk een aantal voordelen. Je kunt zoveel spullen meenemen als je zelf wilt. Niet alleen bagage, maar bijvoorbeeld ook een boot of een jetski. In verhouding is het goedkoper dan vliegen en je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Het grootste voordeel om met de auto naar Ibiza te reizen is de vrijheid die je hebt. Ook is het makkelijker om huisdieren mee te nemen.

Dag tripje naar Ibiza

Wanneer je naar Ibiza wilt reizen met de auto, omdat je niet van vliegen houdt heb je ook nog een andere mogelijkheid. Je kunt ook je eigen auto op het vaste land van Spanje laten staan en voor een dag tripje of langer naar Ibiza gaan met de boot. Zo hoef je niet voor je auto te betalen op de ferry en kun je eventueel ook met een kleinere boot naar Ibiza varen om van het eiland te kunnen genieten. Zelfs wanneer je per auto het eiland wilt ontdekken is dit mogelijk. Een auto huren op Ibiza kan bijna in elke grote plaats op het eiland. Voldoende mogelijkheden om van Ibiza te kunnen genieten, zonder dat je er naartoe hoeft te vliegen.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om met de auto naar Ibiza te gaan?
Hoewel de keuze om met de auto naar Ibiza te rijden niet voor de hand ligt, is het zeker wel mogelijk. Je kunt namelijk met de auto op een veerboot stappen in enkele kustplaatsen op het vaste land van Spanje. De overtocht duurt 2,5 tot 8 uur. Dit is afhankelijk vanuit welke plaats je de ferry neemt.

Kan ik ook zonder auto op de veerboot naar Ibiza?
Wanneer je liever je auto op het vaste land van Spanje wilt laten staan kun je ook de overtocht maken zonder auto. Deze optie niet eens zo gek, want de overtocht is dan een stuk goedkoper en je kunt eenvoudig een auto huren op Ibiza waarmee je ook prima het eiland kunt verkennen.

Moet ik een ticket kopen voor de overtocht met de ferry?
Het is niet noodzakelijk om van te voren een plek te reserveren voor de overtocht met de ferry naar Ibiza, maar zeker wel aan te raden. In sommige periodes van het jaar is het extreem druk en is er vaak last minute geen plek meer beschikbaar. Op de websites van de ferry diensten kun je van te voren een ticket kopen en hiermee een plek reserveren op een gekozen datum en tijdstip.

 

- Advertentie -

2 REACTIES

 1. Ik had online al een ticket geboekt voor barcalona naar Ibiza met camper en 2 personen.
  Ik moet alleen per creditcard betalen, en die hen ik niet.
  Ik kan vast in de haven wel kaartjes regelen, maar waar?? De haven is zooooooo groot

Reacties zijn gesloten.

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars