HomeEuropaSpanjeDe belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid

De belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid

- Advertentie -

Madrid is in vele opzichten een bijzondere stad. Als hoofdstad van Spanje beschikt ze natuurlijk over een bepaalde aantrekkingskracht. Ze vormt dan ook zowel het economische, politieke als zakelijke hart van het Zuid-Europese land. De lange geschiedenis van Madrid heeft er voor gezorgd dat er verschillende, interessante bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Dit gezegd zijnde staat Madrid toch enigszins in de schaduw van bijvoorbeeld het nog toeristischere Barcelona. Ben jij toch van plan om een stedentrip naar Madrid te ondernemen? Dan vertellen we je op deze pagina graag welke bezienswaardigheden je niet mag missen.

Het Palacio Real

Het Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Madrid. Het betreft hier eigenlijk het werkpaleis van de Spaanse koning. Het gebouw staat er om bekend na het paleis van Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa te zijn. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het gebouw telt zomaar even 3418 kamers. Uiteraard kenmerkt het interieur zich in het bijzonder door heel luxueuze pracht en praal. Een bezoek aan het Palacio Real is echter eigenlijk voor elke bezoeker van de Spaanse hoofdstad een absolute must om te ontdekken.

Museo del Prado Madrid

Foto: Museo del Prado

Museo del Prado

Wist je dat je in Madrid één van ’s werelds grootste en tevens ook meest bekende kunstmusea terug kan vinden? Het gaat hierbij uiteraard om het ‘Museo del Prado’. Dit museum herbergt een werkelijk ongelofelijke collectie boordevol met de meest uiteenlopende stukken. Zo zijn er 5.000 verschillende tekeningen in de collectie terug te vinden. Daarnaast is er ook sprake van 1.000 munten en medailles evenals van 700 beelden, 8600 schilderijen evenals 2000 andere vormen van kunst. Tijdens een bezoek aan het Museo del Prado zal je merken dat er heel wat verschillende grote namen uit de geschiedenis voorbij komen. Denk op dit vlak niet alleen aan El Greco, maar ook aan Rembrandt, Peter Paul Rubens en Titiaan. Voor kunstliefhebbers mag een bezoek aan het Museo del Prado dan ook absoluut niet op de planning ontbreken.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía is eigenlijk een museum welke van cruciaal belang is voor zowel de moderne als hedendaagse kunst in Spanje. Het museum maakt bovendien deel uit van de bekende ‘Gouden Driehoek’. Deze bestaat verder nog uit het Museo del Prado evenals het Museo Thyssen-Bornemisza. Ondanks het feit dat het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in haar totaliteit over een fantastische collectie beschikt is er toch één kunstwerk welke er met kop en schouders bovenuit steekt. Het gaat hierbij om het werk ‘Guernica’ van Pablo Picasso uit het jaar 1937.

Santiago Bernabeu

Het Santiago Bernabeu staat natuurlijk bekend als thuisbasis van één van ’s werelds beste voetbalploegen. Het gaat hierbij uiteraard om ‘Real Madrid’. Voetballiefhebbers mogen deze voetbaltempel absoluut niet over het hoofd zien. Door de jaren heen hebben menig aantal topvoetballers voor Real Madrid gespeeld. Enkele bekende namen zijn uiteraard Ruud van Nistelrooy, David Beckham, Zinedine Zidane evenals Cristiano Ronaldo. Het boeken van een stadiontour laat je kennismaken met heel wat verschillende delen van het stadion. Bovendien kan je ook meteen een bezoek brengen aan het Real Madrid Museum. Wil je er zeker van zijn dat je bezoek aan Santiago Bernabeu op de meest efficiënte wijze kan verlopen? Vergeet dan niet om op voorhand je kaarten via het internet aan te kopen. Alleen zo kan je de vaak enorme drukte aan de kassa’s immers ontlopen.

Parque del Buen Retiro

Foto: Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro

Even ontsnappen aan de vaak enorme hectiek van de stad? Dat is mogelijk in het stadspark ‘Parque del Buen Retiro’. Niet alleen toeristen maken er veelvuldig gebruik van, dit geldt ook voor de Madrilenen zelf. Tijdens het weekend worden er steevast heel wat activiteiten georganiseerd. Dit voor zowel jong als oud. Een aanrader voor verliefde koppeltjes is een bootje huren. Zo kunnen jullie samen dit leuke en uitnodigende park ontdekken vanaf het water. een bezoek aan het Parque del Buen Retiro is voor veel mensen ook een beetje emotioneel. In het park zijn dan ook 130 bomen gepland speciaal ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen die zijn gepleegd in de Spaanse hoofdstad.

Puerta de Alcalá

Het ‘Puerta de Alcalá’ is wellicht het bekendste monument van de Spaanse hoofdstad. Het poortgebouw kenmerkt zich door een neoklassieke stijl welke werd gebouwd ter vervanging van een aanzienlijk kleiner poortgebouw. Toen in het jaar 1869 de stadsmuur werd afgebroken beschikte de poort verder over geen echte functie meer. Als gevolg daarvan is het huidige plein, het ‘Plaza de la Independencia’ ontstaan.

Almudena Kathedraal Madrid

Foto: Almudena Kathedraal Madrid

De Almudena Kathedraal

De Almudena Kathedraal werd gebouwd in het jaar 1883. Opvallend is dat er tijdens de bouw van de kathedraal voor werd gekozen om te veranderen van stijl. In eerste instantie werd er immers geopteerd voor een gotische bouwstijl. Later werd er echter overgeschakeld naar een neoclassicistische stijl. Toch is dit een logische keuze. Ze is immers het gevolg van het feit dat het bouwwerk op vlak van uitstraling moest aansluiten op het koninklijk paleis van de stad. Aarzel zeker niet om deze prachtige kathedraal ook aan de binnenkant te ontdekken!

Vlooienmarkt El Rastro

Wil je graag een leuke markt bezoeken in Madrid? Dan is de vlooienmarkt van ‘El Rastro’ beslist iets voor jou. Deze markt is verdeeld over de vele kronkelende straten en staat bekend omwille van haar ruime aanbod. Je vindt er evenwel vooral heel veel kledingstukken terug. Sla je af en toe ook eens een zijstraat in? Dan zal je daar wellicht de meer bijzondere artikelen terug kunnen vinden. Op de vlooienmarkt worden immers ook kunstwerken aangeboden evenals antiek, boeken, meubels en allerhande ambachten. In principe wordt het aangeraden om je tocht langs de vlooienmarkt aan te vatten bij het Plaza Mayor. Wil je onderweg graag even rusten bij een lekker hapje en een drankje? Dat is perfect mogelijk. Er zijn immers meer dan voldoende bars en terrasjes op je weg terug te vinden!

Templo de Debod

Een stukje Egypte ontdekken in Spanje? Het kan in Madrid! Egypte heeft namelijk de zogenaamde ‘Tempo de Debod’ aan Spanje geschonken voor de geleverde hulp bij het redden van verschillende, belangrijke archeologische schatten bij een grote overstroming. De tempel werd in Egypte afgebroken om vervolgens terug te worden opgebouwd in het westen van de Spaanse hoofdstad. Extra leuk voor geïnteresseerden is dat deze Egyptische tempel gratis te bezoeken is. Zeker een korte stop waard dus!

Plaza Mayor

Veel mensen vrezen in Madrid geconfronteerd te worden met de enorme hectiek die gepaard gaat met een grootstad. Madrid kan echter ook ongelofelijk sfeervol zijn. Neem nu bijvoorbeeld het ‘Plaza Mayor’. Dit grote, indrukwekkende plein barst (zeker tijdens de zomer) van de sfeervolle taferelen. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat ze een geliefkoosde locatie is van menig aantal straatartiesten. Rondom het plein zijn bovendien ook heel veel uitnodigende winkels terug te vinden. In het verleden stond het plein vooral bekend omwille van de ridder- en stierengevechten die er werden georganiseerd.

Tip: Ontdek de voordelen van de ‘Madrid Pass’

Als toerist in Madrid komt er heel wat op je af. Je kan jouw stedentrip echter een stuk comfortabeler maken. Dit onder meer door het aankopen van de ‘Madrid Pass’. Hier zijn dan ook heel wat interessante voordelen aan verbonden, namelijk:

  • Je wordt opgehaald met een privé-transfer van de luchthaven
  • Je ontvangt skip-the-line tickets voor het bekende ‘Prado Museum’
  • Je krijgt skip-the-line tickets voor het bekende voetbalstadium van Real Madrid
  • Je kan gedurende 24 uur gebruikmaken van de hop-on-hop-off bussen in de stad
  • Je kan rekenen op een korting van 20% op alle andere tickets en excursies

Het aankopen van de Madrid Pass is uitsluitend mogelijk via het internet. De vouchers zal je dan ook na aankoop via e-mail ontvangen.

Reizen naar Madrid

Wanneer je met het vliegtuig wilt reizen vlieg je vanaf Schiphol of Eindhoven binnen 2,5 uur naar Madrid. Vliegen vanaf Eelde is helaas niet mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein of op eigen vervoer naar deze mooie stad te reizen. Madrid is namelijk ook prima te bezoeken met de auto.

- Advertentie -

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars