HomeEuropaSpanjeAuto huren op Mallorca

Auto huren op Mallorca

- Advertentie -

Mallorca is een populaire vakantiebestemming in de Middellandse Zee en is het grootste eiland van de Balearen. Het Spaanse eiland heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Met een huurauto kun je het volledige eiland ontdekken en plekjes bezoeken waar je anders als toerist niet komt. Een auto huren op Mallorca kan op verschillende manieren. Zo kun je voor vertrek een huurauto reserveren via het internet of bij aankomst op het vliegveld. Wanneer je een auto wilt huren op Mallorca is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zorg voor een goede verzekering, onbeperkte kilometers en controleer het eigen risico. Maak gebruik van onderstaande auto huren op Mallorca tips en rijd zorgeloos over het hele eiland. De meeste mensen die het Spaanse eiland bezoeken vinden een auto huren op Mallorca airport het prettigst. Zo kun je gelijk na aankomst met je huurauto vertrekken. 

Autoverhuur op Mallorca

autoverhuur Mallorca Hyundai Kona

All-in verzekerd

24/7 NL support

Ideal betaling

Onbeperkte kilometers

Geen boekingskosten

Kosteloos annuleren

Auto huren Mallorca airport

Jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders naar Mallorca. Niet alleen vanaf Schiphol of Eindhoven kun je naar Mallorca reizen, vliegen vanaf Eelde is ook mogelijk. Dit betekent dat Mallorca een populaire bestemming is en dat er veel mensen aankomen op de luchthaven. Op luchthaven Palma de Mallorca vind je een aantal bedrijven waar je een auto kunt huren. Wanneer je niet van te voren een huurauto gereserveerd hebt kun je bij een van de bedrijven in de rij gaan staan, om te kijken welke auto’s er nog beschikbaar zijn. Zeker op drukke momenten kan dit veel tijd kosten. Een auto huren op Mallorca airport doe je dan ook beter voor vertrek via internet. Bij het online reserveren van een huurauto kun je aangeven dat je bij aankomst op het vliegveld de auto wilt ophalen. Er zijn verschillende online aanbieders te vinden met een ruim assortiment aan huurauto’s. Let wel op, want per aanbieder gelden weer andere voorwaarden. Als je goed verzekerd en all-in op vakantie wilt is deze website een aanrader voor het huren van een auto op Mallorca. Je kunt hier aangeven dat je de auto wilt ophalen op het vliegveld van Mallorca. 

Auto huren Palma de Mallorca

Niet alleen op het vliegveld vind je autoverhuur bedrijven, maar ook zijn er verschillende stadskantoren te vinden waar je een huurauto kunt ophalen. Een auto huren in Palma de Mallorca stad is dan ook zeker mogelijk. Er zijn verschillende verhuurders te vinden waar je een auto kunt huren. Ook wanneer je in Nederland al een auto online gereserveerd hebt ben je niet verplicht deze op de airport al op te pikken. Sommige mensen willen namelijk niet voor de hele vakantie een auto huren op Mallorca, maar enkel voor een aantal dagen. Geef tijdens de online reservering aan dat je de auto graag wilt ophalen bij een stadskantoor, zoals Palma de Mallorca.

Auto huren mallorca sunnycars

Waar op letten bij het kiezen van de huurauto

Aangezien er veel verschillende bedrijven zijn die een auto huren op Mallorca mogelijk maken, zijn er ook verschillende soorten auto’s waar je uit kunt kiezen. Bij het zoeken naar de perfecte huurauto is het goed om te bepalen wat je allemaal wilt doen tijdens je bezoek aan het eiland. Als je veel gebruik wilt maken van de huurauto en dagelijks het eiland wilt verkennen is het verstandig om een iets grotere auto te reserveren, zeker wanneer je met meerdere personen bent. Houd er ook rekening mee dat Mallorca een aantal leuke bergwegen heeft. Een auto met een grotere motorinhoud en meer vermogen verhoogt zeker het rijcomfort. Wanneer je alleen van het vliegveld naar je accommodatie wilt rijden of enkel een keer naar het centrum volstaat een kleine auto. Afhankelijk van je eigen wensen vind je online zeker een geschikte auto. 

Auto huren op Mallorca zonder creditcard

Bij het huren van een auto op Mallorca ontkom je er bijna niet aan om een waarborg te betalen. Veel bedrijven doen dit door het reserveren van een bedrag op je creditcard. Een auto huren op Mallorca zonder creditcard is dan ook veelal niet mogelijk. Gelukkig kun je bij sunny cars tijdens het boeken van een huurauto aangeven dat je geen waarborg of de waarborg contant wilt betalen. Na het aanvinken van deze opties worden alleen de auto’s getoond waarbij dit mogelijk is. Wanneer je geen creditcard hebt en toch een auto wilt huren op Mallorca is dit een mooie optie. 

Liever een auto huren op Ibiza

Huurauto’s en verzekeringen

Tijdens het rijden door een vreemd land wilt je natuurlijk goed verzekerd zijn. Alleen een reisverzekering is niet voldoende. Deze dekt veelal niet de schade die veroorzaakt wordt bij het rijden in een huurauto. De verhuurbedrijven bieden daarom altijd verschillende pakketten aan waar je uit kunt kiezen. Bij kiezen van het juiste pakket is het goed om te kijken wat wel en niet verzekerd is. Ook is de hoogte van je eigen risico belangrijk. Het eigen risico is het bedrag wat je altijd zelf moet betalen wanneer er schade is. Vaak is het eigen risico gelijk aan de waarborg. Bij schade ontvang je dan dus niet de waarborg retour bij het inleveren van je huurauto. Een auto huren op Mallorca met een goede verzekering kan lastig zijn, zeker wanneer je de Spaanse taal niet spreekt. Wanneer je de auto huurt via sunny cars ben je altijd goed verzekerd en krijg je de eigen risico ook retour bij schade. Met een huurauto van sunny cars rijd je all-in en zonder zorgen.

Dubbel verzekeren is niet nodig

Het online reserveren van een huurauto op Mallorca kent veel voordelen. Het is altijd transparant en je kunt verschillende aanbieders en auto’s goed vergelijken. Ook qua verzekeringen is het veelal duidelijker. Je kunt aanvinken waarvoor je verzekerd wilt zijn tijdens je verblijf in Mallorca en waarvoor niet. Bij sommige aanbieders ben je altijd all-in verzekerd en hoef je nergens bang voor te zijn. Eenmaal de huurauto op Mallorca gereserveerd inclusief de verzekeringen hoef je de auto alleen nog op te halen bij de ophaallocatie. Vaak wordt er bij het ophalen nog een keer extra gevraagd naar de verzekeringen. Als je dit van te voren al geregeld hebt hoef je dit tijdens het ophalen niet nog eens te doen. Laat je dus geen verzekering aansmeren bij het ophalen, wanneer je al verzekerd bent. Een dubbele verzekering is overbodig.

Autoverhuur op Mallorca

autoverhuur Mallorca Hyundai Kona

All-in verzekerd

24/7 NL support

Ideal betaling

Onbeperkte kilometers

Geen boekingskosten

Kosteloos annuleren

Minimumleeftijd huurauto Mallorca

Voor het huren van een auto op Mallorca geldt een minimumleeftijd van de bestuurder(s). De minimumleeftijd verschilt per aanbieder, maar vaak wordt 25 jaar als minimum aangehouden. Een auto huren op Mallorca met een jongere leeftijd is veelal wel mogelijk. Veel aanbieders vragen een vergoeding voor het verlagen van de minimumleeftijd. Tijdens het reserveren van je huurauto is het verstandig om te controleren wat de voorwaarden en tarieven zijn voor het verlagen van de minimumleeftijd. Naast de minimumleeftijd moet de bestuurder ook minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU-rijbewijs.

Auto huren mallorca sunnycars

Auto huren Mallorca Cala d’Or

In het zuidoosten van het eiland vind je de badplaats Cale d’Or. Een prachtige bestemming waar menig toerist wil verblijven tijdens zijn of haar vakantie op Mallorca. Wil je bij aankomst niet gelijk een auto huren op Mallorca airport, maar liever in Cala d’Or dan is dit ook zeker mogelijk. In de badplaats vind je een aantal verhuurders waar je huurauto voor een paar dagen kunt reserveren. Dit kan ook online met een all-inclusive garantie en flexibiliteit. Een auto huren op Mallorca tip is dan ook om dit zeker te doen. Zo weet je gegarandeerd dat je goed verzekerd bent en zonder zorgen gebruik kunt maken van de huurauto. Vaak zijn de prijzen bij deze aanbieder hetzelfde, dan wanneer je zelf naar het lokale verhuurbedrijf gaat.

Sunny cars Mallorca

Wanneer je een autoverhuur op Mallorca zoekt heb je tal van bedrijven die graag een auto aan je willen verhuren. In plaats van op locatie een verhuurder te zoeken kun je van te voren een auto huren op Mallorca. Zo kun je terecht bij Sunny cars, een tussenpersoon die alleen samenwerkt met goede verhuurbedrijven. Je ontvangt niet alleen een prachtige huurauto, maar je bent ook nog eens voor alles, ja echt alles, verzekert. Zelfs bij een kleine schade krijg je de waarborg van Sunny cars weer retour. Bij Sunny cars huur je een auto altijd all-in verzekerd, kun je kosteloos wijzigen en annuleren en is er altijd een Nederlandse klantenservice die je kunt bereiken. Het kosteloos annuleren kan tot 1 uur voor aanvang van de reservering.

Auto huren Mallorca tips

Een auto huren op Mallorca kent vele voordelen. Je bent erg flexibel en kunt het hele eiland verkennen op je eigen tempo. Wanneer je een huurauto wilt reserveren op Mallorca heb je nog een aantal kleinigheden waar je rekening mee kunt houden. Haal meer uit je huurauto met de Auto huren Mallorca tips

  • Verhuurders hebben allemaal hun eigen tankvoorwaarden bij het inleveren van de auto. De meest voorkomende is de Full-Full optie. Dit betekent dat je een huurauto mee krijgt met een volle tank brandstof en ook weer moet inleveren met een volle tank. Controleer voor vertrek goed welke voorwaarden er voor jou van toepassing zijn. Wanneer je de auto moet inleveren met een volle tank moet je dit ook zeker doen. De kosten voor het inleveren met minder brandstof is vaak meer dan het dubbele dan wanneer je zelf had getankt.
  • Zodra je weet wanneer je naar Mallorca vertrekt is het verstandig om alvast een huurauto te reserveren. Zeker in het hoogseizoen is een auto huren Mallorca lastig. Dit komt door de schaarste en het grote aantal mensen wat naar Mallorca gaat voor een vakantie. Wanneer je boekt bij sunny cars (klik) kun je tot een uur voor aanvang van de reservering kosteloos annuleren. Als je plannen nog wijzigen zit je dus nergens aan vast.
  • Meerdere bestuurders moet je vooraf aangeven. Dit is verstandig om te doen, aangezien je anders niet verzekerd bent. Voor enkele euro’s extra mogen meerdere bestuurders in de huurauto op Mallorca rijden. Zeker een tip om te doen, zo kun je ook nog eens wisselen van bestuurder en kan iedereen genieten van het prachtige uitzicht wat Mallorca te bieden heeft.
  • Voordat je naar Mallorca vertrekt is het verstandig om in Google maps de kaart van Mallorca te downloaden. De map kun je dan gebruiken tijdens het rondrijden op het eiland zonder dat het mobiele data kost. Niet alle huurauto’s hebben namelijk navigatie aan boord. Wanneer je dit wel wenst moet je hiervoor betalen. Tegenwoordig is het net zo makkelijk om je eigen smartphone als navigatie te gebruiken. De nieuwere huurauto’s hebben zelfs Apple CarPlay of Android CarPlay. Vergeet niet je USB kabel mee te nemen in de huurauto. Dan sluit je namelijk je smartphone aan op het scherm in de auto en kun je nog makkelijker navigeren, zonder dat het je extra geld kost.
  • Wanneer je voor langere tijd naar Mallorca reist en maar voor enkele dagen een auto wilt huren is het verstandig om data te vergelijken. Op sommige dagen is het huren van een auto namelijk goedkoper. Ook het huren van een auto op Mallorca voor meerdere dagen is vaak goedkoper.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste een auto huren op Mallorca?
Op Mallorca vind je verschillende verhuurders, zowel op de airport als in de stad Palma of een van de andere steden. Veel mensen kiezen er voor om gelijk op de airport een huurauto te nemen. Het is wel verstandig om van te voren een huurauto te reserveren. Dit kan bijvoorbeeld via Sunny Cars of Easyterra. Door vooraf te reserveren weet je zeker dat er een huurauto beschikbaar is.

Hoe duur is een huurauto op Mallorca?
De prijs van een huurauto op Mallorca heeft te maken met een aantal factoren. De prijzen variëren namelijk per seizoen en type auto. Een kleine auto huur je in het laagseizoen al voor zo’n € 18,- per dag. Dit is dan zonder uitgebreide verzekering. Wanneer je voor een goede prijs een huurauto wilt reserveren is het verstandig om dit ver van te voren online te doen.

- Advertentie -

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars