HomeEuropaSpanjeAuto huren op Mallorca

Auto huren op Mallorca

Mallorca is een populaire vakantiebestemming in de Middellandse Zee en is het grootste eiland van de Balearen. Het Spaanse eiland heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Met een huurauto kun je het volledige eiland ontdekken en plekjes bezoeken waar je anders als toerist niet komt. Een auto huren op Mallorca kan op verschillende manieren. Zo kun je voor vertrek een huurauto reserveren via het internet of bij aankomst op het vliegveld. Wanneer je een auto wilt huren op Mallorca is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zorg voor een goede verzekering, onbeperkte kilometers en controleer het eigen risico.

Auto huren mallorca sunnycars

Auto huren Mallorca airport

Op luchthaven Palma de Mallorca vind je een aantal bedrijven waar je een auto kunt huren. Wanneer je niet van te voren een huurauto gereserveerd hebt kun je bij een van de bedrijven in de rij gaan staan, om te kijken welke auto’s er nog beschikbaar zijn. Zeker op drukke momenten kan dit veel tijd kosten. Een auto huren op Mallorca airport doe je dan ook beter voor vertrek via internet. Bij het online reserveren van een huurauto kun je aangeven dat je bij aankomst op het vliegveld de auto wilt ophalen. Er zijn verschillende online aanbieders te vinden met een ruim assortiment aan huurauto’s. Let wel op, want per aanbieder gelden weer andere voorwaarden. Als je goed verzekerd en all-in op vakantie wilt is deze website een aanrader voor het huren van een auto op Mallorca. Je kunt hier aangeven dat je de auto wilt ophalen op het vliegveld van Mallorca.

Waar op letten bij het kiezen van de huurauto

Aangezien er veel verschillende bedrijven zijn die een auto huren op Mallorca mogelijk maken, zijn er ook verschillende soorten auto’s waar je uit kunt kiezen. Bij het zoeken naar de perfecte huurauto is het goed om te bepalen wat je allemaal wilt doen tijdens je bezoek aan het eiland. Als je veel gebruik wilt maken van de huurauto en dagelijks het eiland wilt verkennen is het verstandig om een iets grotere auto te reserveren, zeker wanneer je met meerdere personen bent. Houd er ook rekening mee dat Mallorca een aantal leuke bergwegen heeft. Een auto met een grotere motorinhoud en meer vermogen verhoogt zeker het rijcomfort. Wanneer je alleen van het vliegveld naar je accommodatie wilt rijden of enkel een keer naar het centrum volstaat een kleine auto. Afhankelijk van je eigen wensen vind je online zeker een geschikte auto. 

Auto huren op Mallorca zonder creditcard

Bij het huren van een auto op Mallorca ontkom je er bijna niet aan om een waarborg te betalen. Veel bedrijven doen dit door het reserveren van een bedrag op je creditcard. Een auto huren op Mallorca zonder creditcard is dan ook veelal niet mogelijk. Gelukkig kun je bij sunnycars tijdens het boeken van een huurauto aangeven dat je geen waarborg of de waarborg contant wilt betalen. Na het aanvinken van deze opties worden alleen de auto’s getoond waarbij dit mogelijk is. Wanneer je geen creditcard hebt en toch een auto wilt huren op Mallorca is dit een mooie optie. 

Liever een auto huren op Ibiza

Huurauto’s en verzekeringen

Tijdens het rijden door een vreemd land wilt je natuurlijk goed verzekerd zijn. Alleen een reisverzekering is niet voldoende. Deze dekt veelal niet de schade die veroorzaakt wordt bij het rijden in een huurauto. De verhuurbedrijven bieden daarom altijd verschillende pakketten aan waar je uit kunt kiezen. Bij kiezen van het juiste pakket is het goed om te kijken wat wel en niet verzekerd is. Ook is de hoogte van je eigen risico belangrijk. Het eigen risico is het bedrag wat je altijd zelf moet betalen wanneer er schade is. Vaak is het eigen risico gelijk aan de waarborg. Bij schade ontvang je dan dus niet de waarborg retour bij het inleveren van je huurauto. Een auto huren op Mallorca met een goede verzekering kan lastig zijn, zeker wanneer je de Spaanse taal niet spreekt. Wanneer je de auto huurt via sunnycars ben je altijd goed verzekerd en krijg je de eigen risico ook retour bij schade. Met een huurauto van sunnycars rijd je all-in en zonder zorgen.

Dubbel verzekeren is niet nodig

Het online reserveren van een huurauto op Mallorca kent veel voordelen. Het is altijd transparant en je kunt verschillende aanbieders en auto’s goed vergelijken. Ook qua verzekeringen is het veelal duidelijker. Je kunt aanvinken waarvoor je verzekerd wilt zijn tijdens je verblijf in Mallorca en waarvoor niet. Bij sommige aanbieders ben je altijd all-in verzekerd en hoef je nergens bang voor te zijn. Eenmaal de huurauto op Mallorca gereserveerd inclusief de verzekeringen hoef je de auto alleen nog op te halen bij de ophaallocatie. Vaak wordt er bij het ophalen nog een keer extra gevraagd naar de verzekeringen. Als je dit van te voren al geregeld hebt hoef je dit tijdens het ophalen niet nog eens te doen. Laat je dus geen verzekering aansmeren bij het ophalen, wanneer je al verzekerd bent. Een dubbele verzekering is overbodig.

Minimumleeftijd huurauto Mallorca

Voor het huren van een auto op Mallorca geldt een minimumleeftijd van de bestuurder(s). De minimumleeftijd verschilt per aanbieder, maar vaak wordt 25 jaar als minimum aangehouden. Een auto huren op Mallorca met een jongere leeftijd is veelal wel mogelijk. Veel aanbieders vragen een vergoeding voor het verlagen van de minimumleeftijd. Tijdens het reserveren van je huurauto is het verstandig om te controleren wat de voorwaarden en tarieven zijn voor het verlagen van de minimumleeftijd. Naast de minimumleeftijd moet de bestuurder ook minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU-rijbewijs.

Auto huren mallorca sunnycars

Auto huren Mallorca tips

Een auto huren op Mallorca kent vele voordelen. Je bent erg flexibel en kunt het hele eiland verkennen op je eigen tempo. Wanneer je een huurauto wilt reserveren op Mallorca heb je nog een aantal kleinigheden waar je rekening mee kunt houden. Haal meer uit je huurauto met de Auto huren Mallorca tips: 

  • Verhuurders hebben allemaal hun eigen tankvoorwaarden bij het inleveren van de auto. De meest voorkomende is de Full-Full optie. Dit betekent dat je een huurauto mee krijgt met een volle tank brandstof en ook weer met inleveren met een volle tank. Controleer voor vertrek goed welke voorwaarden er voor jou van toepassing zijn.
  • Meerdere bestuurders moet je vooraf aangeven. Dit is verstandig om te doen, aangezien je anders niet verzekerd bent. Voor enkele euro’s extra mogen meerdere bestuurders in de huurauto op Mallorca rijden. Zeker een tip om te doen, zo kun je ook nog eens wisselen van bestuurder.
  • Voordat je naar Mallorca vertrekt is het verstandig om in Google maps de kaart van Mallorca te downloaden. Deze kun je dan gebruiken tijdens het rondrijden op het eiland zonder dat het je mobiele data kost. Niet in alle huurauto’s hebben namelijk navigatie aan boord.
  • Wanneer je voor langere tijd naar Mallorca reist en maar voor enkele dagen een auto wilt huren is het verstandig om data te vergelijken. Op sommige dagen is het huren van een auto namelijk goedkoper. Ook het huren van een auto op Mallorca voor meerdere dagen is vaak goedkoper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars