Als je wilt genieten van je vrijheid tijdens een vakantie op Ibiza, dan is een auto huren op Ibiza de manier om deze te verkrijgen. Ibiza heeft veel te bieden aan natuurschoon, je kunt er heerlijk genieten aan de vele stranden, een wandeling maken door de prachtige natuur of rondrijden in je huurauto en je laten verwonderen door de rest van wat Ibiza te bieden heeft. Bij een auto huren op Ibiza moet je rekening houden met een aantal dingen.

auto huren op ibiza sunnycars 728

De voordelen van een auto huren op Ibiza

Wanneer je een auto huurt op Ibiza, ben je niet gebonden aan een plek, en dat is ideaal. Zo kun je toch gaan, voor dat afgelegen huisje, wetende dat je maar even de auto hoeft te pakken om een leuk restaurant op te zoeken of een andere bezienswaardigheid te gaan bekijken. Wanneer je de huurauto meteen na je vlucht oppikt is er ook geen gedoe op het vliegveld, je hoeft niet te wachten op de bus die je naar de accommodatie rijdt of een dure taxirit te betalen om daar te komen. Je stapt in de huurauto en rijdt naar je verblijf op Ibiza.

Zo kies je de juiste huurauto op Ibiza

Er zijn ontzettend veel bedrijven die huurauto’s aanbieden op Ibiza, we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je van een huurauto verwacht. Met hoeveel personen ga je? Wil je een grote auto? Moet het een 4-wheel drive zijn, omdat je ook graag “off-road” wilt gaan rijden of wil je een cabrio om de wind door je haren te voelen. Dat zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen.

Als je al deze vragen beantwoord hebt, dan kun je er voor kiezen te gaan vergelijken op internet. Maar, let wel, er kan een adder onder het gras zitten. Als je niet bekend bent met een auto huren op Ibiza, dan kun je makkelijk verleidt worden door de goedkoopste aanbieder. Echter goedkoop, is vaak duurkoop, als je een huurauto wilt op Ibiza.

Auto huren op Ibiza; Goedkoop is duurkoop

In 2018 hebben er, meer dan drie miljoen toeristen Ibiza bezocht. Stel dat een kwart hiervan een auto huurt, dan kun je wel ongeveer berekenen hoeveel autoverhuur bedrijven een centje willen verdienen aan het verhuren van een auto. Pas daarom op, want voor je het weet heb je een verhuurbedrijf uitgekozen wat te mooi lijkt om waar te zijn, en helaas is dat achteraf gezien ook vaak het geval.

De addertjes onder het gras

Bij de onbekende aanbieder, kun je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, je betaald heel weinig en ze garanderen je dat je goed verzekerd op pad gaat. Er kan je niets overkomen, is wat ze zeggen. Maar dan breng je de auto terug, een kras, een minuscuul barstje in de voorruit of een wat slappe band. Verborgen gebreken die je niet gezien hebt bij het ophalen, want ze lieten je juist alle andere plekken met schade zien. Je weet ook niet of jij de veroorzaker bent van de schade, maar je zult moeten betalen, ze hebben tenslotte een flink bedrag op je creditcard geblokkeerd. Ai, daar is hij, de adder, en uiteindelijk zorgt dit “grapje” ervoor dat je goedkope autohuur een hele dure autohuur wordt, en dat is geen fijn gevoel zo aan het einde van je vakantie op Ibiza. Gebruik je gezonde verstand wanneer je pas op het eiland een auto wilt gaan huren. Vertrouw je het niet? Haak dan gewoon af en kies voor een gerenommeerd verhuurbedrijf. Of reserveer voor vertrek een huurauto op Ibiza, zonder het addertje.

Auto huren op Ibiza, vooraf of tijdens je verblijf

Er zijn twee manieren om een auto te huren. Je reserveert een auto voordat je naar Ibiza vertrekt of huurt een auto tijdens je vakantie op Ibiza. Als je vooraf een auto huurt ben je afhankelijk van het internet en daar is niets mis mee, maar ga dan wel voor de bekende aanbieder om wat hierboven staat te voorkomen. Nu wil het niet zeggen dat alle onbekende aanbieders je “een loer draaien”, maar huur je voor de eerste keer een auto op Ibiza, dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Laat je niet afschrikken door het prijs verschil, grotere verhuurmaatschappijen laten je de complete prijs zien. Ga je pas een auto huren op Ibiza tijdens de vakantie, vermijd dan de lokale verhuurbedrijven en ga op zoek naar een grote bekende aanbieder.

Verzekeringen met een huurauto op Ibiza

auto huren sunnycars ibizaHet huren van een auto valt niet onder de standaard reisverzekering, deze moet je altijd apart afsluiten. Je kunt ervoor kiezen geen extra verzekering af te sluiten, je krijgt meestal standaard het basispakket aangeboden van het verhuurbedrijf. Het is wel aan te raden om een aanvullende verzekering te nemen, in ieder geval met teruggave van het eigen risico. Zo weet je dat als er iets gebeurt, je in ieder geval de gemaakte kosten terug krijgt. Lees altijd goed welke kosten gedekt zijn. Als derde optie, kun je voor all-in gaan, hiermee weet je zeker dat er geen kosten meer bijkomen en dat je verzekerd bent voor alle vormen van schade.

Het ophalen van de huurauto op het vliegveld

We gaan ervan uit dat je met het vliegtuig naar Ibiza komt en alvast een huurauto online gereserveerd hebt. Je kunt dan ook de huurauto ophalen op het vliegveld. Op de voucher van de autohuur, kun je zien waar je het verhuurbedrijf kunt vinden. Als tip willen we je meegeven dat de hoofdbestuurder alvast de papieren in orde kan maken bij de balie van het verhuurbedrijf terwijl de medereiziger(s) wacht(en) op de koffers. De meeste mensen gaan pas hun huurauto halen, als de koffers verzameld zijn. Dit is zonde van je tijd, want waarschijnlijk sta je dan twee keer in de rij. Misschien is het onnodig om te vermelden, maar vergeet je rijbewijs niet mee te nemen. Het is niet nodig om een internationaal rijbewijs aan te vragen voor Ibiza, wel moet je 21 jaar of ouder zijn om een auto te huren op Ibiza en minimaal een jaar in bezit zijn van je rijbewijs.

Laat je niets wijs maken

Wanneer je online bij een erkend verhuurbedrijf een huurauto hebt gereserveerd op Ibiza hoef je geen extra verzekeringen meer af te sluiten. Vaak proberen de lokale medewerkers bij de afhaalbalie je nog iets extra’s te verkopen, zeg nee en wees standvastig je hebt namelijk, als het goed is, alles al geregeld in Nederland! Voordat je de auto meekrijgt loopt er meestal een medewerker mee om de auto samen te inspecteren. Hij of zij wijst je op schade en noteert deze op een formulier. Ga niet alleen van de medewerker uit, maar let ook zelf op, vier ogen zien meer dan twee. Maak desnoods foto’s van de schade, zo heb je altijd bewijs, mocht de verhuurder achteraf moeilijk doen. Wanneer je een all-in verzekering hebt afgesloten hoef je nergens bang voor te zijn, want alle kosten worden gedekt.

Auto huren op Ibiza met Sunnycars

We hebben de meest belangrijke punten van het huren van een auto op Ibiza besproken. In het kort komt het er op neer dat je, goed verzekerd op pad wilt, niet voor verrassingen komt te staan als je de huurauto terug brengt, een vertrouwd gevoel hebt bij de aanbieder en een zorgeloze periode met je huurauto wilt hebben.

Als al deze factoren belangrijk voor je zijn, dan kunnen we je veel moeite besparen met het speuren naar het juiste autoverhuurbedrijf, voor je huurauto op Ibiza.

Met Sunnycars ben je verzekerd van alle factoren waar je naar op zoek bent, en bovendien zijn ze helder over de prijzen. Sunnycars biedt een all-in auto huren op Ibiza pakket aan. Ze hebben een Nederlandse klantenservice en je kunt gewoon betalen met Ideal. Zorgeloos genieten? Vertrouw dan op Sunnycars!

Enkele voordelen van een auto huren op Ibiza met Sunnycars:

 • Betalen met iDeal
 • Transparante huurvoorwaarden
 • Enige all-in huurauto aanbieder
 • Nederlandse helpdesk 24/7
 • Slimme filter mogelijkheden om de perfecte huurauto te vinden
 • Geen verborgen kosten en boekingskosten
 • Hoge klanttevredenheid
 • Kosteloos annuleren binnen 14 dagen
 • Wijzigen kan altijd
All-in autorijden op Ibiza
Kies voor een goed verzekerde, betrouwbare en voordelige huur auto!

Huurauto’s op Ibiza

Je hebt de keuze gemaakt en je wilt een auto huren op Ibiza. De volgende vraag is welke auto moet je dan huren? Er zijn namelijk tal van auto’s beschikbaar en elke huurauto heeft weer zijn voor en nadelen. Het is belangrijk om vooraf te weten wat je allemaal met je huurauto wilt gaan doen en met hoeveel personen je wilt reizen. Vergeet niet wanneer je de huurauto gelijk op het vliegveld ophaalt dat er ook voldoende ruimte moet zijn voor de koffers.

Kleine huurauto

Hyundai i10 huurauto IbizaEen kleine huurauto op Ibiza is ideaal wanneer je maar een aantal dagen verblijft op het eiland en niet te veel bagage bij je hebt. Een kleinere huurauto heeft ook geen hoge huurkosten en is vaak zuinig in verbruik. Het nadeel van een kleine huurauto is de ruimte en het vermogen wat de huurauto te bieden heeft.

Compacte auto huren op Ibiza

vw golf huurauto IbizaDe meest gekozen huurauto op Ibiza is een auto uit de categorie compact. Deze middenklasse auto’s hebben ruimte en bieden alle comfort die je waarschijnlijk gewend bent van je eigen auto. In de compact klasse vallen onder andere de VW Golf, Renault Megane, Mini Cooper, Fiat500 L. Prima auto’s voor een langer verblijf op Ibiza en uitgebreide roadtrips.

Cabrio huren op Ibiza

opel astra cabrio huren IbizaWanneer je echt optimaal van het zomerse weer wilt genieten en even helemaal wilt weg dromen moet je natuurlijk een cabrio huren op Ibiza. Met een open dak geniet je ook tijdens het rijden van het aangename klimaat. Een cabrio huren is in verhouding wel duurder dan het huren van een andere auto, maar zeker wel een aanrader om eens te doen. Belangrijk om te weten: Als je gaat rijden met het dak open heb je wel minder kofferbak ruimte.

Auto huren op Ibiza bonus tips

Naast alle eerder genoemde tips zijn er nog een aantal kleinigheden waar je op kunt letten bij een auto huren op Ibiza. Deze handige tips kunnen je soms veel geld schelen of net iets extra’s bieden wanneer nodig.

 • Kies niet voor de kleinste en goedkoopste huurauto. De goedkoopste huurauto’s zijn voorzien van een kleine motor en hebben niet de kracht wanneer je even offroad wilt gaan. Tevens passen grote koffers niet in de kofferbak van een te kleine huurauto. Kies voor een iets duurdere luxere huurauto op Ibiza wanneer je veel onderweg bent. Je zult merken dat je hier veel profijt van zult hebben.
 • Vergelijk meerdere data. Vaak is het even prijzig om een auto te huren voor een volle week, dan voor een aantal dagen.
 • Vergeet je GPS pakket niet als je Ibiza volledig wilt verkennen met de auto. In een huurauto heb je namelijk geen wifi en ben je afhankelijk van het roaming pakket van je mobiele aanbieder, wanneer je de navigatie op je smartphone wilt gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om voor vertrek een “Google map” te downloaden van Ibiza. Hier kun je dan offline gebruik van maken.
 • Als jij niet de enige bent die de huurauto op Ibiza gaat besturen is het noodzakelijk om een extra bestuurder aan te melden. Dit kost een klein beetje extra, maar zo ben je wel verzekerd wanneer er iemand anders rijdt.
 • Lever de auto na de huurperiode weer volgetankt af. Als je de huurauto retour brengt met een niet volle tank zal het verhuurbedrijf hoge kosten in rekening brengen. Het is voordeliger om de huurauto op Ibiza met een volle tank retour te brengen.

auto huren op ibiza sunnycars 728

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here