HomeEuropaSpanjeAuto huren op Gran Canaria

Auto huren op Gran Canaria

- Advertentie -

Om zo optimaal mogelijk van je vakantie te genieten, is een auto huren op Gran Canaria zeker geen overbodige luxe. De meeste Nederlanders reizen uiteraard met het vliegtuig naar dit zonnige eiland. Dat gaat lekker snel, maar het nadeel is wel dat je niet de beschikking over je eigen voertuig hebt zodra je op je bestemming aan bent gekomen.

Auto huren Gran Canaria vliegveld

Het is verreweg het prettigst als je direct over de huurauto kunt beschikken zodra je aankomt. Hierdoor verlies je geen tijd en je hoeft geen aparte tocht te maken om je voertuig op te halen. Bovendien bespaar je ook meteen kosten. Want je hoeft niet te betalen voor een dure shuttlebus of zelfs een taxi om op je bestemming aan te komen. Je vliegt vanaf meerdere vliegvelden in Nederland naar Gran Canaria. Vanaf Schiphol en Eindhoven vliegen meerdere keren per week vliegtuigen naar het eiland. Ook vliegen vanaf Eelde naar Gran Canaria is mogelijk.

De vele voordelen van een auto huren op Gran Canaria

In het bezig zijn van een auto betekent eenvoudigweg dat je veel meer vrijheid hebt. Het eiland is redelijk compact, maar de afstanden zijn niet met de voet te overbruggen. Het openbaar vervoer is relatief goed geregeld op Gran Canaria. Maar je moet niet verwachten dat er elke vijf minuten een bus naar iedere uithoek van het eiland rijdt. Als je over je eigen auto beschikt, dan kun je alles zelf bepalen. Je gaat naar het restaurant met eten waar je zin in hebt of waar je goede reviews over gelezen hebt. Een dagtrip naar een van de vele hoogtepunten van Gran Canaria is ook zo gemaakt.

Online een auto reserveren of juist niet

Vooraf alles boeken voor je vakantie geeft veel zekerheid. Dat geldt dus ook wanneer voor een auto huren op Gran Canaria. Je weet dan in ieder geval zeker dat er voor jou een voertuig klaarstaat. Want het eiland is ontzettend toeristisch. Tijdens de drukke periodes van het jaar worden er daarom ook heel wat auto’s verhuurd. Door online en vooraf een auto te reserveren ben je er als eerste bij. Ter plekke een voertuig huren is natuurlijk ook lang niet altijd problematisch. Maar de meeste toeristen kiezen liever voor wat extra zekerheid. Mede daarom is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare aanbieder. Want er liggen altijd oplichters op de loer, zeker wanneer je online producten en diensten gaat reserveren.

Een auto huren op Gran Canaria en de verzekering

Je moet niet verwachten dat een standaard reisverzekering schade dekt die je met een huurauto aanricht of oploopt. Tenzij je hebt gekozen voor een luxe all-in verzekering. Maar over het algemeen dien je een aparte verzekering af te sluiten. En dat is ook zeker aan te raden. Want ongedekt kunnen de kosten erg snel hoog oplopen. Zo’n verzekering afsluiten doe je bij het verhuurbedrijf. Die hebben vaak standaard een basispakket. Veel toeristen kiezen voor een aanvullende verzekering omdat de voorwaarden daarvan een stuk beter zijn. Als je via een groot en betrouwbaar verhuurbedrijf online een auto reserveert, dan is het vaak niet nodig om ook nog voor een aanvullend pakket te kiezen.

Auto huren op Gran Canaria zonder Creditcard

Met je creditcard kom je in veel landen nog steeds een stuk verder dan met alleen een bankpas om mee te pinnen. In het geval van autoverhuur is dat ook zeker het geval. Helemaal als het gaat om de waarborg. Daar vragen veel bedrijven om. Je krijgt de auto pas mee wanneer het verhuurbedrijf dit bedrag van jou heeft ontvangen. Hiermee zijn ze ingedekt wanneer een klant schade veroorzaakt. Als je vooraf een auto via het internet reserveert, dan is het vaak niet nodig om over een creditcard te beschikken.

Minimumleeftijd van een auto huren op Gran Canaria

Als je weleens een auto huurt, dan is het je vast bekend dat je in veel landen 23 moet zijn. Op Gran Canaria is deze leeftijd 21. Dat is een voordeel voor jonge mensen. Maar je moet wel oppassen. Want veel verhuurbedrijven hanteren hogere tarieven voor klanten die jonger zijn dan 25 jaar. Ook hierbij geldt weer dat online reserveren vaak een betere optie is. Je kunt eenvoudig de prijzen vergelijken met betrekking tot je eigen omstandigheden.

Een auto met een GPS is geen overbodige luxe

Tenzij je zeer regelmatig om Gran Canaria komt, is het huren van een auto met GPS zeker een goed idee. Als toerist kom je daarmee een stuk makkelijker op bijzondere plekken terecht. Helemaal wanneer je het eiland echt goed wilt verkennen. Inmiddels kun je natuurlijk ook gewoon met je smartphone navigeren. Let er wel op dat je de gegevens voor Gran Canaria dan van tevoren op je telefoon hebt staan. Want op het eiland is er lang niet overal sprake van een betrouwbaar mobiel netwerk. Met Google Maps kun je offline de kaart downloaden van Gran Canaria

Het formaat van de auto die je huurt

Kleine auto’s zijn goedkoper om te huren. Maar op vakantie is een klein formaat lang niet altijd even handig. Vooral wanneer je veel bagage bij je hebt is een laadruimte met behoorlijke afmetingen geen overbodige luxe.

- Advertentie -

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars