HomeEuropaPortugalAuto huren in Porto

Auto huren in Porto

- Advertentie -

Porto is een favoriete bestemming in Portugal om te bezoeken. De stad heeft veel te bieden en ligt in het noorden van Portugal. Wanneer je naar Porto reist kun je op verschillende manieren de stad ontdekken. Er is openbaar vervoer waar je gebruik van kunt maken, je kunt alles te voet doen of je gebruikt een van de vele deel-stepjes of fietsen. Wanneer je meer dan alleen het centrum van Porto wilt verkennen kun je beter kiezen voor een huurauto. Een auto huren in Porto is dan ook zeker aan te raden. De stad is niet enorm groot, maar de complete regio is veel te mooi om niet te bezoeken.

Auto huren Porto airport

Een auto huren in Porto kan op verschillende plekken. Wanneer je met het vliegtuig reist kun je het beste een huurauto reserveren op de luchthaven. Door het online reserveren van een huurauto weet je zeker dat je gelijk na aankomst je huurauto kunt ophalen bij een van de vele verhuurders op de airport. Doordat de vraag naar een huurauto toeneemt en er bij veel verhuurders een te kort is aan auto’s is het verstandig om dit ver van te voren te doen. Een auto huren op Porto airport zonder reservering is dan ook in het hoogseizoen niet verstandig. Online kun je onder andere een huurauto reserveren op de luchthaven via Sunny Cars. Zo weet je zeker dat je zonder zorgen de regio kunt verkennen.

Autohuur Porto stad

Niet alleen op het vliegveld van Porto vind je verschillende auto verhuurders. In de stad zelf zitten ook voldoende kantoren waar je naar binnen kunt lopen om te vragen of ze een auto beschikbaar hebben. Net als bij het huren van een auto op Porto airport kun je ook online een auto reserveren en de huurauto ophalen bij een stadskantoor. Zo loop je niet het risico dat er geen huurauto beschikbaar is. Wanneer je uitgebreid wilt vergelijken kun je eens kijken op deze website en “Porto, Portugal” als locatie aangeven. Je krijgt dan een map te zien van heel Porto met de huurauto’s die beschikbaar zijn op de aangegeven datum. Zo vind je eenvoudig het dichtstbijzijnde autohuur in Porto. Wil je onbezorgd rond rijden? Vergeet dan niet het “Worry-Free” label aan te klikken.

Inleveren op een andere locatie

Portugal is een mooi land waar je met een huurauto heel veel mooie plekken kunt ontdekken. Wanneer je een rondreis wilt maken en je huurauto wilt ophalen in Porto, maar wilt inleveren op een andere aflever locatie is dit zeker mogelijk. Veel verhuurders hebben namelijk door heel Portugal verschillende kantoren waar je huurauto’s kunt ophalen en inleveren. Hiervoor moet je wel altijd een extra one-way toeslag betalen. Een auto huren in Porto en weer inleveren in bijvoorbeeld Lissabon of Faro kost je misschien iets meer, maar is zeker de moeite waard wanneer je voldoende tijd hebt om dit te doen.

Auto huren Porto zonder creditcard

Net als in andere steden moet je vaak over een creditcard beschikken om een auto te kunnen huren. Dit heeft te maken met de waarborg. Vaak wil de verhuurder een bedrag veilig stellen, meestal het eigen risico, voor het geval er schade gereden wordt. De makkelijkste manier om dit te doen is met een creditcard. Op een creditcard kan namelijk een bedrag gereserveerd worden. Er wordt dan geen bedrag afgeschreven, maar vastgehouden tot de auto weer ingeleverd wordt. Bij inlevering zonder schade wordt het bedrag snel weer vrijgegeven. Als je geen creditcard hebt zijn er een aantal mogelijkheden. Een auto huren in Porto zonder creditcard is dan ook zeker mogelijk. Wanneer je online een huurauto wilt reserveren kun je filteren op geen waarborg of contante waarborg. Vaak zijn deze huurauto’s vele malen duurder. Ook zijn er stadskantoren die adverteren dat je geen creditcard nodig hebt, wederom betaal je dan meer voor je huurauto. Je kunt ook kiezen voor een (gratis) prepaid creditcard of digitale creditcard op je smartphone. Een mooi Nederlands bedrijf die een prepaid creditcard aanbiedt is Bunq.

Van kust tot Douro-vallei

Wanneer je voor een citytrip in Porto bent voor een paar dagen heb je geen huurauto nodig. De stad en directe omgeving is prima te bezoeken op een andere manier. Als je langer de tijd hebt en meer wilt zien dan alleen de stad is een auto huren in Porto zeker de moeite waard. Nabij Porto vind je namelijk een aantal mooie bestemmingen die je kunt bezoeken met een huurauto.

Douro-vallei
Een gebied wat je zeker niet mag overslaan is de Douro-vallei. Porto staat bekend om zijn portwijn. In de Douro-vallei worden de druiven verbouwd waar de portwijn van gemaakt wordt. Een mooi gebied waar je zeker geweest moet zijn met je huurauto. Vanuit Porto kun je langs de Duoro rivier een mooie tocht maken naar de vallei.

Aveiro
Op zo’n 50 minuten van Porto vind je het plaatsje Aveiro. Aveiro ligt ten zuiden van Porto en is een leuke plek om te bezoeken. In Aveiro vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals de zoutheuvels en de productie er van. Ook kun je plaatsnemen in een van de gondels die je rondvaart door de gracht die ze eens in de twee weken volledig laten laag lopen.

Betalen van tol

Wil je een auto huren in Porto? Dan is het verstandig om je te laten informeren over het tol-systeem van Portugal bij de verhuurder. De wegenbelasting is namelijk anders geregeld dan in Nederland. Op bepaalde wegen in Portugal moet je betalen om er gebruik van te mogen maken. Op sommige plekken kan dit contant of met een creditcard aan de tol-poort. Maar er zijn ook wegen waar je de tol alleen elektronisch kunt betalen. Het makkelijkste om dit te doen is met een Via Verde tol-kastje in je huurauto. Het laten activeren van een tol-kastje kost je ongeveer € 2,- per dag extra plus de tolkosten. De kosten kun je dan bij het inleveren van je huurauto afrekenen bij de verhuurder.

Heb je geen tol-kastje in de huurauto? Dan moet je opletten waar je gaat rijden. Er zijn namelijk tol-wegen waar je uitsluitend electronisch kunt betalen. Zonder een Via Verde tol-kastje gebeurt dit op basis van je kenteken. Zodra je onder een elektronisch tol-poort doorrijdt wordt het kenteken van de auto gecheckt en moet je je tol achteraf betalen bij een CTT postkantoor. Dit kan pas na 48 uur en moet binnen 5 dagen betaald worden. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je per tol-passage een hoge boete ontvangt. De bekeuring wordt dan per post verstuurd naar je thuisadres. Als je wel een Via Verde tol-kastje in de huurauto hebt, maar niet hebt laten activeren duurt het langer dan 48 uur om het te kunnen betalen. Op de website van CTT kun je met het kenteken van de huurauto controleren of er nog een bedrag openstaat.

Wel of geen tol-kastje gebruiken?

Wanneer je niet zeker weet of je met huurauto over een tol-weg gaat rijden kun je beter altijd gebruikmaken van de service. Steeds meer stukken snelweg in Portugal worden voorzien van elektronische tol-poorten. Hier kun je alleen elektronisch betalen. Het registreren van je huurauto gebeurt volledig automatisch zodra je een elektronische poort passeert. Heb je geen tol-kastje of is niet geactiveerd? Dan moet je achteraf betalen. Het achteraf betalen van tol is nogal ingewikkeld in Portugal. Het kan soms erg lang duren voordat de kosten zichtbaar zijn bij het CTT postkantoor waar je achteraf kunt betalen. Laat bij twijfel altijd het tol-kastje activeren door de verhuurder. Zo weet je zeker dat je zorgeloos kunt rijden door Portugal.

Met je huurauto de grens over

Wanneer je in Porto een auto huurt kun je verschillende kanten op om Portugal te ontdekken. Ook is het verleidelijk om de grens over te steken naar Spanje. Helaas is dit niet toegestaan zonder toestemming van de verhuurder. Verhuurders vragen een vergoeding om met een huurauto de grens over te mogen. De kosten hiervan variëren per verhuurder. Als je zonder toestemming de grens oversteekt riskeer je een hoge boete en ben je vaak niet goed verzekerd.

Bekijk ook: auto huren Mallorca

Auto huren in Porto tips

Hoewel je binnen Europa blijft is het verstandig om rekening te houden met een aantal dingen bij autohuur in Porto. Zo weet je zeker dat je zorgeloos kunt genieten van al het moois wat de regio rondom Porto te bieden heeft. Hieronder vind je een lijst met een aantal auto huren in Porto tips.

  • Het parkeren in Porto stad kan erg lastig zijn. Wanneer je vaak wilt parkeren in de stad is het verstandig om een kleinere auto te nemen. Auto’s staan vaak dicht op elkaar en parkeerruimtes zijn krap. Op veel plekken mag je ook maximaal twee uur parkeren langs de weg. Een parkeergarage zoeken is dan ook verstandig.
  • Check goed hoe je verzekerd bent, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Bij het reserveren van een huurauto via Sunny Cars (klik) kun je zorgeloos rondrijden. Je huurt namelijk all-inclusive een auto in Porto. Alle schade is gedekt, zelfs je eigen risico.
  • Laat je goed informeren over de tol-wegen rondom Porto. Er zijn snelwegen waar je alleen elektronisch kunt betalen. In veel situaties is het verstandig om het elektronisch tol-kastje te laten activeren door de verhuurder. Dit kost je een paar euro extra paar dag plus de tolkosten.
  • Wanneer je met je smartphone wilt navigeren is het verstandig om van te voren de kaart te downloaden van de route die je wilt afleggen. Dit scheelt je namelijk mobiele data. Google maps is een goede app om te gebruiken. Hier kun je ook aangeven dat je tol-wegen wilt vermijden.
  • Je kunt verschillende auto’s huren in Porto. Houd er rekening mee dat Portugal nogal bergachtig is en dat je er goed aan doet om een huurauto te nemen met wat extra vermogen. Zo weet je zeker dat je zonder problemen over alle stijle bergwegen kunt rijden.
  • Voorkom teleurstelling en reserveer ruim van te voren een huurauto. Een auto huren in Porto kun je eenvoudig online doen. Bij Sunnycars.nl en Easyterra kun je kosteloos annuleren. Zo weet je zeker dat er een huurauto op je wacht en wanneer je plannen wijzigen kun je annuleren.
  • Door het lezen van reviews over verhuurders in Porto krijg je een aardig beeld van de service die ze bieden. Zoek daarom ook altijd online naar reviews van een verhuurder, voordat je je handtekening zet onder een verhuurcontract.

Veelgestelde vragen

Waar een auto huren in Porto?
In Porto kun je op verschillende plekken een auto huren. Er wordt vaak gekozen om gelijk bij aankomst op het vliegveld een huurauto te nemen. Maar ook in de stad zelf zijn verschillende kantoren waar je een auto kunt huren. Het is wel verstandig om (ver) van te voren online al een auto te reserveren. Dit kan bijvoorbeeld bij Sunny Cars of Easyterra. Beide hebben een duidelijke website met transparante huurvoorwaarden.

Moet ik tol-kastje (Via Verde) nemen bij het huren van een auto in Porto?
Wanneer je een auto wilt huren in Porto wil je waarschijnlijk ook meer van Portugal ontdekken dan alleen Porto. Je ontkomt er dan bijna niet aan om over tol-wegen te rijden. Het tol-systeem in Portugal is nogal omslagtig en de bekeuringen hoog wanneer je geen tol betaalt. Het is niet verplicht om een Via Verde te activeren bij de verhuurder, maar het maakt het rijden door Portugal een stuk eenvoudiger en aangenamer.

Heb je een huurauto nodig in Porto?
Als je alleen de stad Porto wilt ontdekken heb je geen huurauto nodig. Het openbaar vervoer in Porto is prima en de meeste bezienswaardigheden kun je ook te voet bezoeken. Hiernaast zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden om de stad te ontdekken, zoals op de fiets, elektrische step of taxi. Wanneer je meer wilt zien dan alleen de stad kun je beter wel een auto huren in Porto.

- Advertentie -

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars