De officiële naam van Oostenrijk is de Republiek Oostenrijk en de bevolking van Oostenrijk staat bekend als Oostenrijkers. Het type regering dat in Oostenrijk bestaat, is een federale parlementaire democratie. De gemeenschappelijke taal in Oostenrijk is Duits en deze taal wordt er door 90 procent van de bevolking gesproken.

Enkele weetjes over Oostenrijk

De bevolking in Oostenrijk bestaat uit een een mengsel van alle soorten culturen. Er zijn opvallend veel immigranten uit Turkije en Joegoslavië. De afgelopen twintig jaar is het aantal immigranten er sterk toegenomen. Ongeveer 75% van de bevolking zijn Rooms-katholieken. De Verenigde Staten hebben een belangrijke rol gespeeld bij de wederopbouw van Oostenrijk en het Oostenrijkse staatsverdrag. Oostenrijk staat ook bekend voor het fabriceren van lekkere thee en koffie. De belangrijkste afnemers van gebrande koffie en groene bonen zijn Joegoslavië, Polen, Roemenië en zelfs Zwitserland.

Een vakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk is een zeer mooie plaats om te bezoeken. Het land bevat prachtige uitzichten op de bergen en er zijn schitterende landschappen te bewonderen. Niet alleen is het land bekend door de mooie landschappen maar ook staat Oostenrijk bekend voor de lekkere wijnen, bier, heerlijke lokale keuken, opera en klassieke muziek. Oostenrijk is prima te bezoeken met de auto, trein of vliegtuig. Ook lokale vliegvelden, zoals Groningen Airport bieden tegenwoordig vluchten aan naar Oostenrijk.

Plaatsen om te bezoeken in Oostenrijk

De bekendste plaatsen in Oostenrijk zijn Wenen, Salzburg, Innsbruck, Graz, de Donauvallei en zelfs kleine steden zoals Klagenfurt, Bregenz en Linz. Er zijn veel andere bergvalleien en kleine steden die bijdragen aan de schoonheid van Oostenrijk. Veel plaatsen hebben er een opmerkelijke geschiedenis. Oostenrijk is een zeer mooi land wat bekend staat om zijn landschappelijke schoonheid. Als je er op vakantie gaat, ontdek je de eenvoud in de cultuur van de Oostenrijkers. Het platteland heeft een zeer traditionele en typische uitstraling. Op veel van deze plaatsen zijn gebeurtenissen uit de geschiedenis gemarkeerd.

Een bezoek aan Wenen

Het toerisme in Oostenrijk draagt bij tot de inkomsten van het land en Oostenrijk is één van de beste vakantiebestemmingen waar je helemaal tot rust kan komen. Zijn schoonheid geeft je ontspanning en gemoedsrust. Een van de bestemmingen die je kan bezoeken in Oostenrijk is Wenen. Van Wenen wordt gezegd dat het één van de mooiste, interessantste en rustigste steden van Europa is. Het heeft een zeer aangename omgeving met onbeperkte romantiek en het is van nature betoverend. In Wenen wonen het grootste aantal rooms-katholieken en het historisch centrum is heel gezellig om te bezoeken. Wenen is een zeer oude stad met veel kastelen en paleizen die tot de 13e eeuw behoren. Het heeft prachtige gebouwen met een visuele geschiedenis en vele architectonische schatten.

Ook leuk om te bezoeken: Barcelona

Steden in Oostenrijk

Wenen heeft een beroemd operagebouw dat de Wiener Staatoper heet. Het heeft een aantal musea en galerijen die van toeristisch belang zijn. Salzburg is ook een zeer goede plaats voor de toeristen om te bezoeken. Het is een zeer oude stad met een barokke architectuur. Er is bijvoorbeeld het Mirabel-paleis met de verbazingwekkende tuin aan de oever van de rivier de Salzach. De andere stad is Innsbruck, die bekend staat als de ski-hoofdstad van Europa en ook de stad waar de Olympische Winterspelen gehouden moeten worden. Een andere plek om te bezoeken is Graz, een oud en klein stadje met veel smalle straatjes, prachtige architectuur en sierlijke binnenplaatsen. Oostenrijk is één van de beste plaatsen voor toeristen om te bezoeken, omdat het hen bewust maakt van zijn eenvoudige schoonheid.

Uitstekende hotels in Oostenrijk

Enkele beroemde hotels in Oostenrijk zijn Schloss Monchstein, Hotel Stein, Goldener Hirsch en Salzburg. Al deze hotels hebben goed ingerichte kamers en een restaurant met uitstekende lokale gerechten. Eten is er van het continentale type. Er kan lekker ontbijt gegeten worden, met koffie, thee of sap. De populaire vleesproducten in Oostenrijk zijn varkensvlees, rundvlees en kip. Een van de beste kenmerken van de Oostenrijkse keuken, zijn de cakes en deegwaren met vulling van chocolade en abrikozenjam. De desserts bevatten er meestal appelruis, gebak, zoete kers en maanzaad-strudel. Over het algemeen is Oostenrijk met zijn prachtige omgeving, prachtige muziek, luxe levensstijl en heerlijke en overheerlijke gerechten een heerlijke plek om te bezoeken!Booking.com