Parijs is een geweldige stad waar veel te doen is. Door heel de stad verspreid staan prachtige bouwwerken zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacre Coeur en de Montparnasse. En dat is nog maar een greep uit de honderden prachtige gebouwen die je in deze stad treft. Tel daarbij de vele winkels, musea en terrasjes op en dan heb je het antwoord al voorhanden: door al deze mogelijkheden is Parijs een geschikte bestemming voor iedere toerist!

Je kent de uitdrukking waarschijnlijk wel: eerst Napels zien en dan sterven, maar dat geldt ongetwijfeld zeker ook voor Parijs. Deze wereldberoemde stad moet je gewoon gezien en beleefd hebben! Maak kennis met plekken zoals de Champs Elysees, het Louvre, Centre Pompidou, de Sacre Coeur en natuurlijk de prachtige nostalgie. Na een bezoek aan Parijs, wil je nog maar een ding: en dat is nog een keer teruggaan naar deze geweldige stad! Er valt zoveel te beleven in het historische centrum, maar ook daarbuiten. We zetten even de meest belangrijke bezienswaardigheden kort voor je op een rijtje:

De Eiffeltoren

Zoals de Big Ben voor Londen staat, staat de Eiffeltoren voor Parijs. Het symbool van de stad. Aanschouw deze 317 meter hoge toren en bereik daarna de top via de lift aan de binnenkant. Je wordt daarna beloond met een prachtig uitzicht over de stad van de Liefde.

Het Louvre Museum

Dit is wellicht een van de meest bekende musea van Parijs. Het is ook het grootste museum ter wereld! Dat zegt natuurlijk ook wat over de reusachtige collectie werken die je hier kun bekijken. Van oude Egyptische mummies tot en met werken van Leonardo da Vinci.

Champs Elysees

Misschien wel de meest befaamde straat ter wereld: de Champs Elysees. Over deze brede boulevard moet je gewoon even slenteren en op een terrasje zitten. ’s Avonds is deze bruisende straat boordevol leven, met vele lichtjes en gezelligheid.

L’Arc de Triomphe

Op het einde van de Champs Elysees prijkt de l’Arc de Triomphe. Deze grote boog is een andere trots van Parijs en misschien wel net zo bekend als de Eiffeltoren. Napoleon gaf de opdracht voor de bouw van dit monument. Bij de boog ligt ook het graf van de onbekende soldaat.

Centre Pompidou

De buitenkant van dit musea, dat officieel Centre Georges Pompidou heet, is al een bezienswaardigheid op zich! De gekleurde kokers die rondom het gebouw lopen en de architectuur maken dit een bijzonder gebouw dat in 1977 de deuren opende. Binnen in het gebouw vind je een gevarieerd aanbod van moderne kunst.

De Notre Dame

Als je op stedentrip bent in Parijs, mag je de Notre Dame echt niet overslaan. Deze kathedraal staat op een eilandje in de Seine en is bekend geworden door onder andere het boek De Klokkenluider van de Notre Dame. Kom ’s avonds zeker terug naar dit imposant gebouw, want dan is het bijzonder mooi verlicht.

Sacre Coeur

In het noorden op een grote heuvel staat het bekende witte gebouw de Sacre Coeur. Het is even flink een paar trappen klimmen, maar dan krijg je ook wat. Vanaf de heuvel of de basiliek word je getrakteerd op een magnifiek uitzicht over de stad. En als je er toch bent, vergeet dan niet de wijk Montmartre te bezoeken, die net achter de witte basiliek ligt.

Parken

In Parijs tref je heel wat mooie parken. Een ideale plek om even uit te rusten, vooral als je al veel gelopen hebt door de stad. Ook een goede optie om wat schaduw op te zoeken als het een warme dag is. Jardin de Tuileries is een bekend park dat het Louvre en Place de la Concorde ligt. In dit park ligt ook een Musée de l’Orangerie dat enkele schilderijen van de wereldberoemde Claude Monet bevat. Daarnaast zijn er diverse beeldhouwwerken van beroemd kunstenaar Rodin aanwezig. Jardin des Batignolles is een vrij onbekende plek, maar absoluut de moeite waard om te bezoeken. Deze kleine tuin met vijver en veel eenden in het hart van Parijs is ideaal om even je toevlucht te zoeken als de stad te druk wordt.

Boottocht over de Seine

Als je dan toch in Parijs bent, maak dan een boottocht over de Seine. Er zijn verschillende rederijen die een dagtrip of een boottocht voor een uur aanbieden. Het is een echte aanrader! Bekende rondvaarten worden georganiseerd door onder andere: de Bateau Mouches en Vedettes du Pont Neuf. Vaar over de Seine en bekijk de schitterende bruggen waaronder je vaart en zie de stad met hele andere ogen vanaf het water. Ook is het een aanrader om ’s avonds een boottocht te maken, want dan zie je goed hoe deze stad aan de naam Lichtstad is gekomen. Samen genieten van het uitzicht over de stad met diner aan boord is ook een afwisselende optie!

Disneyland Paris

Niet alleen het centrum van Parijs is een bezoek waard, maar zeker om de omgeving. Op zo’n dertig kilometer van de stad ligt bijvoorbeeld Disneyland Paris. Dit attractiepark is helemaal een mooie bestemming als je met kinderen op stedentrip in Parijs bent. De spannende attracties zoals Phantom Manor, Space Mountain en de tempel van Indiana Jones maken een bezoek aan dit park tot een onvergetelijke belevenis. Je kan ook overnachten in of rondom het park. Meer info over de toegangsprijzen en openingstijden vind je op : http://www.disneylandparis.nl/