HomeCaraïbenSt. Kitts & NevisDe spirituele kant van Saint Kitts

De spirituele kant van Saint Kitts

- Advertentie -

Hoewel sommige Caribische eilanden bekend staan ​​om hun rauwe sfeer, is St. Kitts en zijn bewoners tevreden dat ze stil, vredig en vroom zijn. Hoewel het eiland zeker niet zonder veel plezier is, lijkt de spirituele aard van de inwoners van St. Kitts een kalmerende invloed te geven aan iedereen die het eiland bezoekt. Net als veel andere bestemmingen die bekend staan ​​als vredig en beschouwend, lijkt het leven voor de lokale bevolking in St. Kitts te draaien rond de kerken en hun rijke geschiedenis. Omdat de bevolking van St. Kitts klein is in vergelijking met andere populaire Caribische eilanden, heeft het eiland slechts twee hoofdkerken. Deze kerken, een rooms-katholieke kathedraal en een anglicaanse kerk, zijn echter twee van de belangrijkste gebouwen op het eiland en moeten deel uitmaken van een sightseeingtour in Basseterre.

De kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis

Een van de meest indrukwekkende bouwwerken in St. Kitts is de kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis, een katholieke kerk die dateert uit de jaren 1920. Ook al is de kathedraal zo’n 100 jaar oud, toch staan er al sinds het begin van de 18e eeuw een aantal koloniale kerken op het land. De originele katholieke kathedraal werd gebouwd op dit schilderachtige perceel in 1706. Aanvankelijk was het bekend als de kathedraal van de Notre Dame, werd de Frans gebouwde structuur pas vier jaar later vernietigd door binnenvallende Britse troepen. Met St. Kitts onder Britse controle werd de kerk herbouwd in 1710 als de primaire Anglicaanse kerk van het eiland. Tijdens de volgende eeuw werden de rooms-katholieken vervolgd door de Britten en werd het verboden om er in het openbaar te aanbidden. Als gevolg hiervan werd de katholieke bevolking van St. Kitts gedwongen om hun religie privé te beoefenen, zonder een huis van aanbidding.

- Advertentie -

De geschiedenis van de kathedraal

Na een eeuw van vervolging mochten de katholieken van St. Kitts in 1829 opnieuw hun geloof beoefenen. Een paar jaar later arriveerde een grote groep Portugese immigranten op het eiland, waardoor de diversiteit van het eiland en de katholieke bevolking van St. Kitts verder werden vergroot. Met de steun van deze vrome religieuze immigranten heeft de katholieke bevolking van St. Kitts in 1856 een nieuwe kerk gebouwd. Nu staat deze bekend als de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Het gebouw diende de katholieke gemeenschap van het eiland tot 1927, toen de grotere, meer sierlijke structuur van vandaag werd gebouwd. Tegenwoordig kunnen toeristen er een bezoek brengen aan de kathedraal in de prachtige omgeving van het Onafhankelijkheidsplein, het historische park van St. Kitts dat wordt begrensd door goed bewaarde koloniale gebouwen.

De Anglicaanse kerk St. George

Nadat de katholieke bevolking van St. Kitts de plaats van hun kerk in het midden van de 19e eeuw had heroverd, bouwde de Anglicaanse gemeente een nieuw kerkhuis net ten oosten van de kathedraal. Net als de oorspronkelijke incarnatie van de katholieke kathedraal, werd de Anglicaanse kerk St. George in de jaren 1850 gebouwd. In tegenstelling tot de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis is de Anglicaanse kerk St. George echter 150 jaar intact gebleven. Hoewel de kerk van St. George verschillende keren is gerenoveerd na branden en stormen, is de opmerkelijke koloniale structuur ervan nog steeds in gebruik. Ondanks het ontbreken van de grandeur van de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis, is de Anglicaanse kerk St. George een belangrijke locatie in Basseterre en mag je deze niet missen tijdens een rondleiding door de stad.

- Advertisement -

De kapel en begraafplaats op Springfield Cemetery

Ten westen van beide primaire kerken vinden bezoekers de kapel en begraafplaats op Springfield Cemetery. De begraafplaats werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw en is sindsdien een belangrijke religieuze en historische plek voor de lokale bevolking. In 1858 reageerde de regering op een cholera-epidemie die het eiland vier jaar lang had getroffen door alle toekomstige begrafenissen op Springfield Cemetery op te eisen. In 1862 voegde de regering van St. Kitts de niet-confessionele kapel toe die voor alle begrafenisdiensten moest worden gebruikt. Tegenwoordig dienen de Springfield kapel en begraafplaats als constante herinneringen aan het niet aflatende geloof van het eiland en de unieke koloniale geschiedenis. Net zoals veel inwoners deze site vieren bij de meest spirituele en opbeurende gelegenheden in St. Kitts, hebben veel bezoekers de reis naar de westkant van Basseterre gemaakt om deze rustieke kapel en het historische kerkhof te zien.

Mooie gebouwen met veel verhalen

Als je de vredige geest van St. Kitts wilt benutten, moeten deze sites bovenaan je lijst met bezienswaardigheden staan. Hoewel de kerken in St. Kitts op het eerste gezicht bescheiden lijken, hebben deze ongelooflijke gebouwen heel wat ongelooflijke verhalen te vertellen aan iedereen die ze bezoekt.

- Advertentie -

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars