HomeCaraïbenBonaireAuto huren op Bonaire

Auto huren op Bonaire

Bonaire is een prachtig eiland gelegen in het caribisch gebied. Jaarlijks vertrekken er duizenden Nederlanders naar het caribisch eiland. Veel mensen doen dit voor een lekkere vakantie en gaan dan ook een auto huren op Bonaire. Een huurauto tijdens je verblijf is namelijk een mooie manier om het hele eiland te ontdekken. Niet alleen de toeristische plekjes, maar ook de verborgen pareltjes van het eiland. Bonaire heeft namelijk een aantal van deze plekken waar je zonder huurauto niet tot nauwelijks kunt komen. Een auto huren op Bonaire is niet helemaal zonder risico. Je moet rekening houden met een aantal dingen en ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent. 

Auto huren Bonaire

Wanneer je op vakantie bent op Bonaire wil je dit graag zonder zorgen. Je wilt zeker geen zorgen hebben om schade van je huurauto. Check daarom altijd goed hoe je precies verzekerd bent en vraag naar de voorwaarden. Ook is het verstandig om te vragen naar de dingen waar je niet voor verzekerd bent. Bij sommige verhuurders is bijvoorbeeld de sleepdienst niet inclusief en moet je dit zelf betalen wanneer je huurauto er spontaan mee ophoudt. Je kunt ook kiezen voor een all-in huurauto. Zo weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken om eventuele schade en krijg je zelfs de eigen risico weer terug. Een auto huren op Bonaire zonder zorgen doe je met Sunnycars. Zelfs de kleinste schade, zoals een sterretje in de ruit of steenslag is gedekt.

Verken alle bezienswaardigheden

Met een huurauto ben je vele malen flexibeler op je vakantieadres, ook op Bonaire. Een huurauto op Bonaire geeft je veel vrijheid en is de manier om alle plekjes af te struinen. Een auto huren op Bonaire brengt niet alleen een stukje luxe, maar dus ook vrijheid. Zo rij je eenvoudig naar Sorobon en geniet je van het prachtige strand en het azuurblauwe water. Het oudste dorp van Bonaire vind je op ongeveer 30 minuten rijden van Kralendijk. Een leuke plek om te verkennen en om te genieten van de traditionele Bonairiaanse gerechten. Hoewel het eiland relatief klein is heeft het voldoende plekjes om te kunnen bezoeken.

Goedkoop auto huren op Bonaire

Wat voor de één goedkoop is, is voor de ander duur. Dit is ook het geval bij een auto huren op Bonaire. De prijs van een huurauto is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type huurauto, de verzekeringen, retour locatie en extraatjes die je misschien nodig hebt. Wanneer je voldoende neemt met een kleine auto en minimaal verzekerd wilt zijn huur je al voor € 25,- een auto op Bonaire. Deze prijs is ook seizoensafhankelijk en kan dus ook iets minder of meer zijn. Je moet je natuurlijk wel afvragen of je dit echt wilt. Een ongelukje is zo gebeurt en je moet dan vaak zelf deze kosten betalen. Dit had je kunnen voorkomen door iets meer geld uit te geven aan een huurauto met een all-in verzekering. Goedkoop een auto huren op Bonaire doe je door vooraf al een huurauto te reserveren. Online vind je verschillende aanbieders die transparant zijn in alle kosten. Zo kun je bijvoorbeeld bij Easyterra of Sunnycars een goed beeld krijgen van de prijzen en vind je de goedkoopste huurauto op Bonaire. 

Auto huren Bonaire vliegveld

Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar voor een auto huren op Bonaire. Zo kun je de aanbieder kiezen, het type auto en de verzekeringen. Ook kun je kiezen waar je de huurauto wilt ophalen en wilt inleveren. Een auto huren op het vliegveld van Bonaire is de meest gekozen optie. Na het landen kun je direct in de huurauto stappen en rijden naar de accommodatie. Een auto huren op Bonaire airport kun je op twee verschillende manieren doen. Je kunt vooraf een auto online reserveren en de huurauto bij aankomst ophalen of je doet de complete reservering aan de desk van de verhuurder. Online reserveren heeft als voordeel dat je vele malen sneller bent en rustig de tijd hebt om de juiste auto en verzerkeringen te kiezen. Ook weet je zeker dat de juiste auto nog beschikbaar is voor de periode waarvoor jij hem wilt huren. Een auto huren op Bonaire airport kun je dus beter al voor je vakantie nog vanuit huis doen. 

Huurauto zonder creditcard

Niet iedereen heeft een creditcard, maar veel verhuurbedrijven vragen hier wel om bij het ophalen van de huurauto. Op een creditcard wordt namelijk de waarborg vastgezet en na het inleveren van de huurauto weer vrijgegeven, mits deze geen schade heeft. De waarborg dient als zekerheid voor verhuurder wanneer er schade wordt ontdekt aan de huurauto. Bij sommige verhuurders heb je geen creditcard nodig en kun je de waarborg contant betalen. Andere verhuurders of tussenpersonen, zoals Sunnycars, staan garant voor de waarborg. Dit betekent dat je zelf geen creditcard nodig hebt. Je kunt dus een auto huren op Bonaire zonder creditcard. 

Auto huren Bonaire tips

Een auto huren op Bonaire kan eigenlijk iedereen. Toch is het wel even goed opletten en de juiste keuzes maken. Met de onderstaande auto huren op Bonaire tips hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet. 

  • Hoewel de grootste wegen van Bonaire goed berijdbaar zijn, kunnen sommige afgelegen straten ook weer een uitdaging worden. Je doet er goed aan om een huurauto te nemen met wat meer vermogen. Wil je helemaal zeker zijn dat je het complete eiland kunt ontdekken is een SUV aan te bevelen.
  • Check de minimumleeftijd bij de verhuurder. Dit staat altijd aangegeven in de voorwaarden, maar kan verschillen per verhuurder. Doorgaans wordt een minimumleeftijd van 23 jaar gehanteerd. 
  • Wanneer je niet all-in verzekerd bent en zelf staat voor de kosten bij schade is het goed om voor vertrek bij de verhuurder foto’s en video’s te maken van de huurauto. Loop zelf een aantal keer goed rond de huurauto en leg alle beschadigingen vast. Communiceer dit ook met de verhuurder dat je dit doet. Zo is het voor beide partijen duidelijk welke schade er al aanwezig was op de huurauto.
  • Bij een auto huren op Bonaire is het normaal dat er een bestuurder is. Dit betekent dat ook maar een persoon in de huurauto mag rijden. Alle verhuurders bieden wel upgrades aan voor een extra bestuurder. Dit kost een paar euro extra per dag. Soms zit de extra bestuurder zelfs bij de huur inbegrepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Follow us

2,122VolgersVolg

Meer over Europa

Aanbieding

auto huren sunnycars