At the Top, Burj Khalifa

De skyline van Dubai is beroemd door de enorme toren van de Burj Khalifa, met zijn 828 meter tot nu nog steeds het hoogste gebouw ter wereld. Een bezoek naar het observatiedek van deze toren moet zeker op je to-do lijst staan. Met Burj Khalifa At the top kan je naar de 124e en 125e verdieping op 456 meter. Je gaat met de snelste lift ter wereld omhoog, wat ook al bijzonder is om mee te maken. Omdat het observatiedek op de hele 124e verdieping zit, heb je 360 graden zicht op de stad. Er is gelegenheid om binnen achter het glas de stad te bewonderen, maar er is ook een buitenterras waar je een adembenemend uitzicht hebt. Op de 125e verdieping vind je tegen betaling een virtual reality tour. Sinds een paar jaar kan je de Burj Khalifa nog hoger bezoeken. Met At the top Burj Khalifa Sky kan je zelfs naar 555 meter op de 148e verdieping. De entree van At the top is te vinden op de lower level van de Dubai Mall. Je kunt hier ook je ticket boeken. Aangezien er wordt gewerkt met toegangstijden en tijden geregeld volgeboekt zijn, is het verstandig om vooraf tickets te boeken. Dit kan via de website van de Burj Khalifa. 

Aquaventure Waterpark bij het Atlantis the Palm hotel

Het Atlantis the Palm hotel op het palmeiland is één van de bekendste plaatjes van Dubai. Dit hotel bevat alle elementen om jouw vakantie compleet te maken. Het waterpark is één zo’n onderdeel en het leuke is, je hoeft geen gast van het hotel te zijn om helemaal los te gaan op alle glijbanen. Aquaventure is 42 hectare groot en is het grootste waterpark van het Midden-Oosten. Het park bevat vele zwembaden en glijbanen, stroomversnellingen, spannende attracties, een tokkelbaan en vele eetgelegenheden. Één van de topattracties is een glijbaan waarbij je van 27,5 meter hoogte wordt afgeschoten naar een glijbaan die via een doorzichtige tunnel door het haaienbassin gaat. Het park is het hele jaar door geopend. Tickets kun je eenvoudig boeken via de website van het Atlantis the palm hotel.

Bezoeken van de shoppingmalls

Een bezoekje aan de shoppingmalls is een must voor een bezoek aan de stad. Naast winkelen zijn er in de malls ontzettend veel andere dingen te doen. Dus ook als je niet van winkelen houdt, zul je je zeker niet vervelen. In de Dubai mall vind je een aquarium en schaatsbaan, bevindt het zich naast de Burj Khalifa en buiten vind je de grootste fonteinshow van de wereld. The Mall of the Emirates heeft naast vele winkels een indoor skipiste. Ski Dubai heeft vijf pistes, een stoeltjeslift en een funpark. Materiaal of kleding meenemen is niet nodig, want alles is daar te verkrijgen. Wil je je shopaholic hart wel ophalen in de malls. Dat kan, want niet alles is onbetaalbaar. Naast de vele bekende designer merken, vind je in alle malls ook veel internationale merken die ook voor de gemiddelde toerist betaalbaar zijn.

Woestijn safari

Dubai ligt midden in de Grote Arabische Woestijn. Het is dan ook een geweldige ervaring om de woestijn in de gaan en wat is er dan leuker om dat te doen in een jeep of andere 4wd. Er zijn vele touroperators die deze tour aanbieden en er zijn verschillende vormen te boeken. Je kunt voor een vroege rit in de ochtend gaan of juist tijdens de spectaculaire zonsondergang. Je kunt er voor kiezen om op een kameel te rijden en de meeste tours bieden allemaal woestijn driving aan. Je gaat met een 4WD de woestijn in en je gaat wat ze noemen dune bashen. De chauffeur zal de zandduinen gaan bestormen en dat zorgt voor een behoorlijk pittig ritje. Het is een geweldige ervaring om mee te maken. Je komt op prachtige plekjes en kan fantastische foto’s maken met de rode zandduinen op de achtergrond. De meeste tours sluiten af met een diner of bbq in een bedoeïenen tentenkamp, meestal met traditionele muziek of amusement.

Deira en Bur Dubai, het oude Dubai

De wijken Deira en Bur Dubai vormen samen het oude stadscentrum. Wil je dus een beeld krijgen van Dubai voordat alles zo groot en modern werd, dan kan je hier een goede indruk krijgen. De wijken worden van elkaar gescheiden door de Dubai Creek. Het is erg leuk om het water over te steken met een traditionele, houten Abra. Abra’s werden vroeger gebruikt als vervoermiddel over het water. Tegenwoordig worden ze nog gebruikt om toeristen, maar ook locals van de ene naar de andere kant te brengen. Dit kan voor een bedrag van 10 AED, omgerekend 20 cent. In Deira vind je onder andere de Gold Souk waar je gouden en zilveren sieraden kunt kopen en je vindt de Spice Souk voor kruiden en specerijen. Afdingen in dit gedeelte van de stad is een must. De straatjes zijn er nauw, de handelaren soms een opdringerig, maar er zijn ook vele leuke boetiekjes te vinden. Winkelen in Deira is absoluut een unieke ervaring. In Bur Dubai kun je het Dubai Museum bezoeken waar je veel te weten komt over de geschiedenis van de stad. Naast het museum staat één van de oudste moskeeën van de stad. De kleurrijke steegjes van Hindi Lane zijn ook zeker een bezoekje waard.

Dubai Marina

Dubai Marina is een kunstmatig aangelegde haven in het westen van de stad. Aan de haven staan meer dan 200 wolkenkrabbers. Dit geeft een spectaculair beeld. Langs het water loopt een boulevard, Marina Walk genaamd. Hier wandel je heerlijk langs het water en ondertussen kijk je om je heen naar al die grote gebouwen. Langs het strand heb je nog een boulevard, The Walk. Wil je even uitrusten dan kan dat hier op één van de vele terrassen. Uiteraard vind je ook in deze wijk weer een shoppingmall.