Bij verre reizen ontkom je er meestal niet aan, een tussenlanding. Lang wachten op een vreemd vliegveld totdat je eindelijk weer verder mag naar je eindbestemming. Kuala Lumpur staat ook bekend als transit luchthaven. Bij een reis naar bijvoorbeeld Australië, Indonesië of de Filipijnen maak je hier vaak een tussenstop. Door deze tussenlanding om te zetten naar een stopover kun je Kuala Lumpur ook gaan ontdekken en reis je waarschijnlijk veel ontspannender naar je volgend adres. Een tussentijdse citytrip in Kuala Lumpur hoeft niet lang te duren, waarschijnlijk heb je aan een dag al voldoende om de stad te verkennen.

Hop on Hop off Kuala Lumpur

Waarschijnlijk ken je ze wel, de dubbeldekker bussen met een open dak. Je ziet ze in elke grote stad wel rijden, zo ook in Kuala Lumpur. Een hop-on hop-off bus is de ideale manier om je te verplaatsen in een stad als je alle highlights wilt zien in record tempo. De Kuala Lumpur hop-on hop-ff is erg goedkoop en je kunt kiezen uit twee soorten tickets. Er zijn 24 uurs en 48 uurs tickets beschikbaar en zijn online verkrijgbaar of bij elke hop-on hop-off opstaplocatie. In Kuala Lumpur zijn in totaal 22 opstapplekken voor deze bus. Hier kun je eenvoudig opstappen en uitstappen om een bezienswaardigheid te bekijken. Elke 20 tot 40 minuten komt er een bus langs waar je weer kunt instappen.

Petronas Twin Towers

Met stip op nummer 1 staan de petronas twin towers van Kuala Lumpur. De iconische torens met de tussenliggende brug. Deze nummer 1 attractie van Kuala Lumpur heeft onder andere een shoppingmall en 3 fantastische uitkijkplekken waar je de hele stad vanaf boven kunt bewonderen. De entree van de torens werkt met tijdsloten van een half uur. Elk half uur mogen er ongeveer 40 personen met de lift naar boven. De eerste stop is de brug tussen de torens, deze bevindt zich op verdieping nummer 41. Hier mag je ongeveer 10 minuten rondlopen. De volgende stop is de hoogste verdieping voor publiek, dit is verdieping nummer 86. Na je bezoek aan deze verdieping daal je weer terug naar verdieping 83 waar je je eerder genomen foto’s kunt bewonderen en kopen. Voor het betreden van de torens heb je een ticket nodig. Tickets kun je eenvoudig online bestellen of bij entree van de petronas twin towers.

Chinatown

Ben je op zoek naar koopjes of een lekkere maaltijd voor weinig? Dan ben je in China Town aan het goede adres. De Chinatown in Kuala Lumpur heeft veel souvenir winkeltjes en kleine lokale restaurants. Ook is het zeer aangenaam om hier gewoon even rond te lopen en de cultuur in je op te nemen. Chinatown is ook een van de stops als je kiest voor een eerder genoemde hop-on hop-off bus en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Shopping Malls

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Kuala Lumpur zit vol met winkelcentra. In totaal vind je er 7 hele grote en her en der nog wat kleinere varianten. Niet alle winkelcentra in Kuala Lumpur beschikken over de bekende westerse winkels met dure merken. Voor de rollercoaster fanaten is er Time Square. In dit centrum kun je namelijk naar het attractiepark waar je in een echte achtbaan kunt. Kuala Lumpur is ook gek op elektronica en gadgets. Dit vind je hier ook terug. Er zijn winkelcentra te vinden waar je alleen maar elektronica kunt kopen.

Museum, dierentuin en tempel

Door het reizen met de hop-on hop-off bus kom je echt langs alle leuke en bijzondere plekken van Kuala Lumpur. Deze tour neemt je niet alleen mee naar de petronas twin towers, chinatown en de winkelcentra. Zo kun je stoppen bij de tempel van de president of bij een van de tuinen waar je vogels en vlinders kunt spotten.